"Ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή", το βιβλίο της Τριερβελέρ για τα "άπλυτα" του Ολάντ

"Ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή", το βιβλίο της Τριερβελέρ για τα "άπλυτα" του Ολάντ
© AP

Την Πέμπτη αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία το βιβλίο που έγραψε η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο θα περιγράφει τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ αφηγείται τα "μαγικά χρόνια" της και μετά τον τρόπο που έζησε, "ισοπεδωμένη", το τέλος της σχέσης της με τον Φρανσουά Ολάντ, σε ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί σήμερα και μερικά αποσπάσματά του αποκάλυψε χθες το εβδομαδιαίο περιοδικό "Παρί Ματς".

Στο βιβλίο της "Ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή" (Merci pour ce moment), η δημοσιογράφος, η οποία έχει χωρίσει επισήμως με το γάλλο πρόεδρο από τον Ιανουάριο, αφηγείται κυρίως πώς έμαθε για την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

"Η είδηση Ζουλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. (...) Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (...) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου", γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύεται από το "Παρί Ματς".

Το περιοδικό, το οποίο είναι εξάλλου εργοδότης της δημοσιογράφου, δημοσιεύει και τρία άλλα αποσπάσματα: ένα στο οποίο η Τριερβελέρ αφηγείται τις πρώτες αντιδράσεις του Φρανσουά Ολάντ όταν ο μελλοντικός αρχηγός του κράτους πληροφορήθηκε, το 2011, τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του σοσιαλιστή αντιπάλου του, του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ένα άλλο για τη ζήλεια της Μισέλ Ομπάμα ("Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα", γράφει η Τριερβελέρ) ενώ ο αμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν με την πρωθυπουργό της Δανίας στη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα και ένα τελευταίο στο οποίο περιγράφει μια ξαφνική είσοδο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συζύγου του αρχηγού του κράτους, στη διάρκεια ενός τετ-α-τετ της με τον Ολάντ σε εστιατόριο.

"Όσον αφορά τα κρατικά απόρρητα, (ο Φρανσουά Ολάντ) μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Βαλερί μιλάει για έρωτες, για ρήξεις και για πάθη", συνοψίζει η δημοσιογράφος Κατρίν Σβάαμπ στις στήλες του "Παρί Ματς".

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου το "τέλος της κοινής ζωής του" με την Βαλερί Τριερβελέρ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network