FAA: Ορισμένα Boeing 737 ΜΑΧ μπορεί να φέρουν ελαττωματικά εξαρτήματα

FAA: Ορισμένα Boeing 737 ΜΑΧ μπορεί να φέρουν ελαττωματικά εξαρτήματα
Αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 στην Ουάσινγκτον AP

Τα ελλατωματικά εξαρτήματα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, βρίσκονται σε 133 αεροσκάφη NG KAI 179 MAX παγκοσμίως.

Νέο πλήγμα δέχτηκε την Κυριακή η Boeing, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι ορισμένα αεροπλάνα 737 MAX και NG της εταιρίας ενδέχεται να φέρουν εξαρτήματα που δεν είναι κατασκευασμένα σωστά και ότι θα απαιτηθεί η αντικατάστασή τους.

Η FAA δήλωσε ότι έως και 148 σχισμές χείλους προσβολής (πτερύγια υπερστήριξης) που κατασκευάζονται από προμηθευτή της Boeing, βρίσκονται σε 133 αεροσκάφη NG και 179 MAX παγκοσμίως. Η Υπηρεσία γνωστοποίησε, επίσης, ότι μια εντελώς λανθασμένη κατασκευή ενός τέτοιου εξαρτήματος δεν έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του αεροσκάφους αλλά υποστήριξε ότι ένα ελαττωματικό κομμάτι μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ζημιά στο αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης.

Η Boeing δεν έχει ακόμα προχωρήσει ακόμα σε αναβάθμιση λογισμικού που απαιτείται προκειμένου να πάρει έγκριση για πτήσεις του 737 MAX που έχει εμπλακεί σε δύο πολύνεκρα δυστυχήματα απότον περασμένο Οκτώβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα