Φάρατζ: 'Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα'

Φάρατζ: 'Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα'

Με χαμόγελα και μέσα σε ζητωκραυγές ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι “τώρα  τολμώ να ονειρευτώ. Η αυγή φέρνει μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία”. Ζήτησε την παραίτηση του Κάμερον (Vid)

Δηλώσεις μετά την απόλυτη ανατροπή και την κυριαρχία του Brexit, έκανε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο ηγέτης των ευρωσκεπτικιστών υπογράμμισε ότι “αγωνιστήκαμε κατά των πολυεθνικών, κατά των "αξιοπρεπών" πολιτικών και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι νικήσουμε. Το καταφέραμε με πολλή δουλειά. Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα".

Όπως πρόσθεσε “τολμώ να ονειρευτώ πως η αυγή που έρχεται φέρνει μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία”.

ADVERTISING

Εν τω μεταξύ, πηγή του στρατοπέδου του «Remain» δήλωσε στον πολιτικό συντάκτη του BBC ότι «όπως τα βλέπουμε από εδώ, φαίνεται πολύ δύσκολο»

Αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News προέβλεψε πριν από λίγο ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων.

Λίγο αργότερα, ο κ. Φάρατζ δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί μετά την ήττα του στην εκστρατεία που πραγματοποίησε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

"Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε έναν πρωθυπουργό του Brexit", δήλωσε ο Φάρατζ στο ITV News. "Δεν είναι αποδεκτό, δεν το πιστεύω ότι θα παραμείνει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Φάρατζ, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποια εξέχουσα φυσιογνωμία των Συντηρητικών από το στρατόπεδο της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Μπορεί να είναι κάποιος "μεταξύ του Μάικλ Γκόουβ, του Μπόρις Τζόνσον, του Λίαμ Φοξ, δεν ξέρω", κατέληξε.

Ο χάρτης της Βρετανίας

Αναλυτικά ο χάρτης με τις περιοχές ανάλογα με το πως ψήφισαν οι Βρετανοί. Με κίτρινο εκείνες που έδωσαν REMAIN και μπλε όσες έδωσαν BREXIT. Είναι εμφανής ο διαχωρισμός νότου με το βορά.

Φάρατζ: 'Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα'
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταποντίστηκε η στερλίνα, λόγω φόβων για Brexit

Η μεγάλη νύχτα της Ευρώπης

Γκρεμίζονται οι αγορές λόγω Brexit

SHARE:

24Media Network