Φιλιππίνες: SOS των υγειονομικών για τον κορονοϊό, χάνουν τη μάχη

Φιλιππίνες: SOS των υγειονομικών για τον κορονοϊό, χάνουν τη μάχη
Κορονοϊός στις Φιλιππίνες AP

Οι υγειονομικοί στις Φιλιππίνες εκλιπαρούν τις αρχές της χώρας τους να πάρουν έξτρα μέτρα για τον κορονοϊό γιατί η μάχη χάνεται.

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων δεσμεύθηκε την Κυριακή να επικαιροποιήσει το σχέδιο δράσης του για την COVID-19 μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και προσπάθησε να ενισχύσει το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτεύουσα Μανίλα, όπου οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής ζητούν την εκ νέου επιβολή αυστηρών lockdowns.

Οπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η  χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανακοίνωσε το Σάββατο 4.963 νέα κρούσματα κορονοϊού -αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας αύξησης- ανεβάζοντας το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε 98.232, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 2.039.

Η χώρα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 και θανάτων λόγω του κορονοϊού στην περιοχή, μετά την Ινδονησία. Στη μεγαλύτερη έκκληση που έχει γίνει μέχρι στιγμής από ειδικούς σε θέματα υγείας για τον περιορισμό της επιδημίας, 80 οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν 80.000 γιατρούς και ένα εκατομμύριο νοσηλευτές ανακοίνωσαν ότι οι Φιλιππίνες χάνουν τη μάχη με τη νόσο και προειδοποίησαν για κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος της χώρας λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων εάν δεν επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση αργά χθες της κυβερνητικής ομάδας δράσης αναφορικά με τις ανησυχίες που εξέφρασαν γιατροί και νοσηλευτές, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη στρατηγική για την COVID-19 εντός επτά ημερών.

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών στις επαρχίες καθώς και σε αυτούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό να ενισχύσουν το προσωπικό πρώτης γραμμής στην πρωτεύουσα ενώ ζήτησε τη βοήθεια πανεπιστημίων και ιατρικών οργανώσεων για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Η κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να επιβάλει εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, λέγοντας ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση της επιδημίας.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα