Φινλανδία: 1 νεκρό παιδί από πυροβολισμούς σε σχολείο – 2 τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία KIMMO BRANDT/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία. Δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία, που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (2/4).

Νωρίτερα, η φινλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως τα τρία παιδιά που τραυματίστηκαν ηλικίας 12 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με το ένα να χάνει τη ζωή του και τα δύο να παραμένουν τραυματισμένα.

Ο 12χρονος που κρίθηκε ύποπτος, συνελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας.

Γονείς δήλωσαν στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε μια τάξη του σχολείου Viertola, με 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό, στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.

Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία KIMMO BRANDT/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen δήλωσε στο X: “Η ημέρα ξεκίνησε με φρικτό τρόπο… Μπορώ μόνο να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή. Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί”.

Ο πρωθυπουργός Petteri Orpo δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο. “Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τους αγαπημένους τους και τους άλλους μαθητές και το προσωπικό“, δήλωσε στο X.

Προηγούμενα περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία της Φινλανδίας έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσοχής την πολιτική της Φινλανδίας για την οπλοκατοχή.

Η Φινλανδία αυστηροποίησε τη νομοθεσία της για τα όπλα το 2010, εισάγοντας ένα τεστ καταλληλότητας για όλους τους αιτούντες άδεια οπλοφορίας. Το όριο ηλικίας για τους αιτούντες άλλαξε επίσης στα 20 έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα