Φλόριντα: Χάκερ παραλίγο να δηλητηριάσει το νερό ολόκληρης πόλης

Φλόριντα: Χάκερ παραλίγο να δηλητηριάσει το νερό ολόκληρης πόλης
Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό ολόκληρης πόλης Pinellas County Sheriff's Office via AP

Η επίθεση χάκερ απετράπη τελευταία στιγμή. Ο δράστης προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό του Όλντσμαρ αλλάζοντας την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου.

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα των ΗΠΑ, προσπαθώντας να αυξήσει σε επικίνδυνο επίπεδο τη συγκέντρωση χημικού προσθέτου στο νερό, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η τοπική αστυνομία.

Η ηλεκτρονική επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως, και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης.

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα