Φονική επίθεση στο Τζαμού και Κασμίρ

Φονική επίθεση στο Τζαμού και Κασμίρ

Ομάδα ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ινδικού αστυνομικού τμήματος στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ. Συνεχής ανταλλαγή πυρών. Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων με στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και ένα στρατόπεδο στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας, το Τζαμού και Κασμίρ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Όμαρ Αμπντουλάχ.

Ο ίδιος είπε ότι συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών στο στρατόπεδο στην περιοχή Σάμπα του Τζαμού, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Όπως είπε ο Αμπντουλάχ, η χρονική συγκυρία και ο τόπος όπου εκδηλώθηκαν οι "τρομοκρατικές επιθέσεις" υποδηλώνουν ότι στόχος τους ήταν να δυναμιτίσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ινδίας και του Πακιστάν που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

"Υπάρχουν δυνάμεις που ανέκαθεν προσπαθούσαν να εκτροχιάσουν την όποια ειρηνευτική διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Ανέκαθεν ήθελαν να διατηρήσουν ζωντανή την ένταση στην κοιλάδα και στο κρατίδιο. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση", είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ, οι ένοπλοι διέσχισαν τα σύνορα από το Πακιστάν χθες Τετάρτη.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network