Forbes: Επιβεβαιώθηκε η αγορά του Σκορπιού από το Ρώσο μεγιστάνα

Forbes: Επιβεβαιώθηκε η αγορά του Σκορπιού από το Ρώσο μεγιστάνα

Εκπρόσωποι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ επιβεβαιώνουν την αγορά του Σκορπιού. Πώς αντιμετωπίζουν στο Ιόνιο την πώληση του νησιού

Εκπρόσωποι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ επιβεβαίωσαν την αγορά του Σκορπιού και του γειτονικού νησιού Σπάρτη, διευκρινίζοντας ότι αγοραστής είναι επισήμως μια εταιρεία του ομίλου του, η οποία ενήργησε για τα συμφέροντα της κόρης του Γεκατερίνα (Αικατερίνη).

Αυτό γράφει η ρωσική έκδοση του περιοδικού ''Forbes'', σημειώνοντας ότι γνωστοί του επιχειρηματία είχαν προ ημερών αναφέρει την ίδια πληροφορία, αλλά και ότι από το 2008, που ξεκίνησε η διένεξη με τη σύζυγό του Γελένα, ο Ριμπολόβλεφ προτιμά να πραγματοποιεί νέες αγορές ως δωρεά στην 24χρονη κόρη του Αικατερίνη και την 12χρονη Άννα. Κι αυτό γιατί η διαδικασία του διαζυγίου συνεχίζεται και η σύζυγός του μετά από κάθε παρόμοια αναφορά αγορών στον Τύπο προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκοντας τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του 46χρονου δισεκατομμυριούχου, ο Ριμπολόβλεφ έκανε τα πρώτα του χρήματα από εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών, που ανέπτυξε μεθόδους μαγνητοθεραπείας του πατέρα του και όταν πολλές εταιρείες, λόγω της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν να τον πληρώνουν σε είδος, εκείνος ασχολήθηκε εντατικά με την αναζήτηση πελατών για την πώληση των συσσωρευμένων αυτών προϊόντων.

Τον Ιούνιο του 2010 πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών (53,2%) του κολοσσού λιπασμάτων της «Ουραλκάλι» στους Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες Σουλεϊμάν Κερίμοφ (25%), Αλεξάντρ Νέσις (Aerellia Investments Limited, 15%), ο οποίος έχει εισέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ομογενή Φιλαρέτ Γκάλτσεφ (Becounioco Holdings Limited, 13,2%), ιδιοκτήτη της Eurocement.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Ριμπολόβλεφ είχε, κατά τα ρωσικά ΜΜΕ, μεγάλη επιρροή στην τύχη της Τράπεζας Κύπρου αποκτώντας το 9,7% των μετοχών της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ριμπολόβλεφ βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, συμμετέχοντας στις προσπάθειες ελαχιστοποίησης των απωλειών για το μερίδιό του.

MOSCOW, RUSSIA, 07.04.2006. Chairman of the Board of Directors of Uralkaly, Dmitry Rybolovlev. (Photo ITAR-TASS / Press Service of OAO
MOSCOW, RUSSIA, 07.04.2006. Chairman of the Board of Directors of Uralkaly, Dmitry Rybolovlev. (Photo ITAR-TASS / Press Service of OAO "Uralkaly") +++(c) dpa - Report+++ PICTURE-ALLIANCE/ DPA

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας: ''Όλοι νιώθουμε μια στεναχώρια''

Αμφιβολίες για την πώληση του Σκορπιού εξέφρασε  ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος, εκτιμώντας ότι πέρα από τα νομικά εμπόδια που ορθώνει η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, εάν είχε βρεθεί κάποια νομική φόρμουλα, τότε θα είχε προηγηθεί κάποια κινητικότητα στην περιοχή που δεν θα περνούσε απαρατήρητη, τουλάχιστον από τις αρχές.

Ωστόσο, ερμηνεύοντας τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής ο κ. Βερύκιος υπογράμμισε πως ''στη σκέψη ότι πωλείται ο Σκορπιός του Ωνάση όλοι νιώθουμε μια στεναχώρια. Εάν όμως αυτή η κίνηση πρόκειται να βοηθήσει την περιοχή αναπτυξιακά, τότε θα είναι καλοδεχούμενη'' κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που αγόρασε τον Σκορπιό

Δήμαρχος Μεγανησίου: "Δεν μπορεί να πωληθεί ο Σκορπιός, μόνο να μισθωθεί μακροχρόνια"

SHARE:

24Media Network