Φωτιά στην Καλιφόρνια: Στους 44 οι νεκροί, αγωνία για τους αγνοούμενους

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Στους 44 οι νεκροί, αγωνία για τους αγνοούμενους
Ζευγάρι αγκαλιάζεται στα απομεινάρια του σπιτιού του, στο Πάραντάις της Καλιφόρνια AP

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας ενώ πάνω από 7.000 σπίτια έχουν γίνει αποκαΐδια.

Τα πτώματα τουλάχιστον 42 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη φωτιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Πολιτεία ανέρχεται στους 44.

“Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 42. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας”, είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 200, προκαλώντας ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, μόλις το 30% της φονικής πυρκαγιάς είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα