Φωτιές στην Αττική: Κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα
Πυρκαγιά στη Ραφήνα/Περισσότεροι από 74 οι νεκροί ως το απόγευμα της Τρίτης Eurokinissi

Μηνύματα συμπαράστασης στέλνουν αρχηγοί κρατών και πρεσβευτές τους στην χώρα μας για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Μαζικά μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι φωτιές στην ανατολική Αττική, εκφράζουν ηγέτες κρατών από όλον τον κόσμο. Με τηλεφωνήματα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με προσωπικά μηνύματά τους, οι πρόεδροι: της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γαλλίας, Ρωσίας, Κύπρου, Τουρκίας, Πορτογαλίας, Αλβανίας και οι πρωθυπουργοί Ισπανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Σερβίας, τα υπουργεία Εξωτερικών Αυστρίας, Σλοβακίας, Λιθουανίας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και οι επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα μας, δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού, ανταποκρινόμενοι στην τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική και γωνστοποιώντας την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην Αθήνα, προκειμένου να συντονίσει με τις ελληνικές Αρχές πολιτικής προστασίας, τη βοήθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αττική.

«Η Ευρώπη θα μείνει στο πλευρό των Ελλήνων φίλων μας»

«Πολύ λυπημένος από τις τραγικές δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η Ευρώπη θα μείνει στο πλευρό των ελλήνων φίλων μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Βοήθεια έρχεται από πολλές χώρες της ΕΕ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, ο Ζαν-Κλοντ-Γιούνκερ

«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είμαι βαθιά λυπημένος που χάθηκαν τόσες πολλές ζωές σε αυτή την τρομερή τραγωδία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα φεισθεί καμίας προσπάθειας για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αμέριστη προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δοκιμασία της Ελλάδας και του ελληνικού Λαού από τις πυρκαγιές. Επιπλέον, ανακοίνωσε στον κ. Παυλόπουλο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη στη διάθεση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γιούνκερ, τονίζοντας πως -και μέσα από αυτή τη δοκιμασία- αναδεικνύεται εμπράκτως το πνεύμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αντόνιο Ταγιάνι: «Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό»

«Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στέλνει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα με Canadair και πυροσβέστες για να σβήσουν οι φωτιές κοντά στην Αθήνα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ν.Αναστασιάδης σε ΠτΔ: Στην διάθεση των υπηρεσιών της Ελλάδας πυροσβεστικά μέσα από την Κύπρο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επικοινώνησε τηλεφωνικώς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για την δοκιμασία της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού από τις σημερινές πυρκαγιές. Επιπλέον, του ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου έθεσαν στην διάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Ελλάδας πυροσβεστικά μέσα και έμψυχο δυναμικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Αναστασιάδη τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτή την δοκιμασία, αναδεικνύεται η διαχρονική γνήσια αλληλεγγύη μεταξύ του Κυπριακού και του Ελληνικού Λαού.

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της Ευρώπης προς την Ελλάδα εκφράζει ο πρόεδρος Μακρόν

«Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα και στα θύματα των τρομακτικών πυρκαγιών. Στην Σουηδία όπως στην Ελλάδα, η Γαλλία και η Ευρώπη είναι αλληλέγγυες και προσφέρουν την βοήθειά τους», έγραψε πριν από λίγα λεπτά στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Συλλυπητήρια Πούτιν στην Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τηλεγράφημά του, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. «Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού και εκφράζει την συμπόνια και την συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας» αναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μήνυμα στήριξης Ερντογάν στον ελληνικό λαό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τα μηνύματα που έχει στείλει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής της με πυροσβεστικά αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή.

Μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε για τη τραγωδία των πυρκαγιών στην Αττική

Με μήνυμά του στο διαδίκτυο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρεται στις τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Αττική. «Βαθιά σοκαρισμένη από τον θάνατο τόσων ανθρώπων, η Ιταλία αγκαλιάζει τους Έλληνες και ήδη κινητοποιήθηκε, διαθέτοντας δύο Καναντέρ», γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να απομακρυνθούν από τη φωτιά. Και ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός», αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

H La Repubblica σημειώνει ότι “το Μάτι δεν υπάρχει πια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι σώθηκαν μπαίνοντας στην θάλασσα ή ανεβαίνοντας σε βάρκες και πλοιάρια”.

Το δε πρακτορείο ειδήσεων Αnsa αναφέρει ότι η Ελλάδα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι ζητήθηκε βοήθεια από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενημερώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρώμης προσπαθεί να εξακρίβωσει αν υπάρχουν Ιταλοί στα θύματα.

Μήνυμα αλληλεγγύης της Ισπανίας στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Η κυβέρνηση της Ισπανίας εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για τις ολέθριες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής και προκάλεσαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και πολυάριθμους ελαφρείς ή βαρύτερους τραυματισμούς.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ΕΕ και Συνεργασίας, αναφέρει ότι η Ισπανία στέλνει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και ευελπιστεί στην ταχεία αποκατάσταση όλων των πληγέντων.

Μπροστά στις καταστρεπτικές συνέπειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, η Ισπανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο φίλο λαό της Ελλάδας και στις Αρχές του, σημειώνει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Ο Πέδρο Σάντσεθ υπενθύμισε ότι η Ισπανία έχει ήδη ενεργοποιήσει τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας για να αποστείλει αεροσκάφη αρωγής στον έλεγχο και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λουίς Πλάνας, σύμφωνα με το Γραφείο Διπλωματικής Πληροφόρησης του ισπανικού ΥΠΕΞ, ενέκρινε την επιχείρηση μετά την τεχνική αξιολόγηση σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών τις προσεχείς ημέρες στην Ισπανία.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα δίνει διαρκώς πληροφορίες για την κατάσταση μέσω του λογαριασμού της στο twitter (@EmbEspAtenas).

Τη βαθιά θλίψη για τις ολέθριες πυρκαγιές στην Αττική που προκάλεσαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, εκφράζει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα. Επίσης, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Συμπαράσταση του πορτογαλικού λαού»

Τη συμπαράσταση του λαού της Πορτογαλίας μετέφερε στον Πρ. Παυλόπουλο ο πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο-Ρεμπέλο ντε Σόζουα

Τη συμπαράστασή του καθώς και τη συμπαράσταση του πορτογαλικού λαού εξέφρασε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πορτογάλος ομόλογός του, Μαρσέλο-Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. ντε Σόουζα τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτήν τη δοκιμασία, αναδεικνύεται η αλληλεγγύη μεταξύ του πορτογαλικού και του ελληνικού λαού, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η Σερβία προσφέρεται να παράσχει κάθε βοήθεια»

Τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε, επίσης, την προθυμία να προσφέρει η Σερβία κάθε δυνατή βοήθεια.

«Δεχτείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα των πυρκαγιών που μαίνονται γύρω από την Αθήνα. Μας συγκλόνισε βαθιά η τραγική μοίρα των θυμάτων. Σας παρακαλώ να μεταφέρεται τα συναισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των νεκρών και στους τραυματίες τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση. Η Σερβία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της είναι έτοιμη να παράσχει στην Ελλάδα κάθε βοήθεια» αναφέρει στο τηλεγράφημα του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπερνάμπιτς έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαι πολύ συγκλονισμένος» αναφέρει ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθώ τις τεραστιες καταστροφες που προκαλούν οι πυρκαγιές στην Αθήνα. Είμαι πολύ συγκλονισμένος για τα ανθρωπινα θύματα και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους τους και τους συγγενείς τους. Προσεύχομαι να μην υπάρχουν άλλα θύματα και ότι οι πυρκαγιές αυτες θα βρίσκονται σύντομα υπό έλεγχο από τις ελληνικές αρχές πυρόσβεσης. Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εγώ και ο αλβανικός λαός είναι μαζί σας, στο πλευρό των πολιτών της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας», λέει στο μήνυμά του πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, στεκόμαστε δίπλα στον καλό γείτονά μας, την Ελλάδα και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τις οικογένειες των θυμάτων» γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Επίσης, ο κ. Μπουσάτι εκφράζει την ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση αυτών που επλήγησαν και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην Αλβανία για βοήθεια και υποστήριξη με κάθε δυνατό τρόπο.

Ζόραν Ζάεφ: Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φίλο ελληνικό λαό

«Οι πολίτες μας με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, γύρω από την Αθήνα» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και επισημαίνει: «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φίλο ελληνικό λαό και τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τις χαμένες ζωές ολόκληρων οικογενειών που σε αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν τους αγαπημένους τους και τους φίλους τους».

Με μια ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφέρεται στις πυρκαγιές στην Αττική.

“Συγκλονισμένοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Στεκόμαστε πλάι στους Έλληνες γείτονές μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντιμιτρόφ.

Ολλανδός πρωθυπουργός: Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον Αλέξη Τσίπρα

Σοκαρισμένοι από τις πληροφορίες για τις τρομακτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που προκάλεσαν πολλά θύματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες των γενναίων πυροσβεστών που εργάζονται αδιάκοπα. Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον @tsipras και πρόσφερα την βοήθειά μας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Μπόικο Μπορίσοφ: «Έτοιμη για προσφορά τεχνικής βοήθειας η Βουλγαρία»

«Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις ελληνικές πυρκαγιές. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Συγκλονισμένη από την τραγωδία η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ

Συγκλονισμένη από την τραγωδία των πυρκαγιών στην Ελλάδα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους των θυμάτων της καταστροφής και ευχόμενη ταυτόχρονα στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανακοινώσει, έως τώρα, εάν μεταξύ των θυμάτων των πυρκαγιών υπάρχουν Αυστριακοί πολίτες.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου γίνονται συστάσεις σε ταξιδιώτες που βρίσκονται στις περιοχές των πυρκαγιών, να ενημερώνονται για την επικρατούσα κατάσταση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών ειδικών δυνάμεων.

«Η Λιθουανία είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει το ΥΠΕΞ

«Βαθιά συλλυπητήρια στον λαό της Ελλάδας για τον χαμό αγαπημένων προσώπων στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αθήνας. Ευχές για πολλή δύναμη σε όλους όσοι μάχονται τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές. Η Λιθουανία είναι έτοιμη να βοηθήσει»

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών. Ευχόμαστε αυτές οι φωτιές να τεθούν υπό έλεγχον το συντομότερον.

Π. Μοσκοβισί: Συμμερίζομαι τη λύπη του ελληνικού λαού

“Συμμερίζομαι τη λύπη του ελληνικού λαού σήμερα το πρωί. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυρκαγιών που ρημάζουν τα περίχωρα της Αθήνας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί για να συντονίσει την ευρωπαϊκή βοήθεια και να εμποδίσει νέα ανθρώπινα δράματα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών και του ελληνικού λαού για να παρέχει οποιαδήποτε στήριξη.

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχει ως εξής:«Είναι ημέρα θλίψης και πένθους για τη χώρα μας. Παρακολουθώ στενά την κατάσταση, βρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο συνάδελφό μου, Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Στυλιανίδη, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα για να συντονίσει την βοήθεια της ΕΕ. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ώρες, που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την προσφορά τους όσους βοήθησαν επί τόπου δίνοντας μάχη με τις φλόγες, καθώς και όσους συνέδραμαν στη διάσωση των πληγέντων. Η ΕΕ στηρίζει ενεργά την χώρα με αλληλεγγύη και ενότητα. Θα είμαστε στη διάθεση των ελληνικών αρχών και του ελληνικού λαού για να παρέχουμε οποιαδήποτε στήριξη. Οι σκέψεις μας στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο προς τον ελληνικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη ώρα

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο προς τον ελληνικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη ώρα» έγραψε, σε ανάρτησή του στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο γγ της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τζ. Πάιατ: Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του εκτάκτου Συμβουλίου Άμυνας με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε, στο υπουργείο, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, ενώ ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική και την προθυμία να παράσχουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη. Υπενθυμίζεται, πως στις επιχειρήσεις κατά των πυρκαγιών συμμετέχουν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Τη βαθύτατη συμπάθειά της προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, εκφράζει με ανάρτησή της στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα μας.

Η σκέψη μας -προσθέτει- είναι με την Πυροσβεστική και όλους εκείνους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές.

Πρέσβης του Ην. Βασιλείου Κέιτ Σμιθ: Μια τραγική μέρα για την Αττική και όλη την Ελλάδα

«Οι ειδήσεις και οι εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αττική είναι αποκαρδιωτικές» γράφει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ. Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει ότι όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν πραγματική μάχη και σημειώνει : μια τραγική μέρα για την Αττική και όλη την Ελλάδα. Τέλος, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια.

Η πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό

Την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και τις αρχές σε αυτή τη δύσκολη εποχή και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, εκφράζει η πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα.

«Βαθύτατα λυπημένοι από τις απώλειες ζωών στις πυρκαγιές στην Αττική. Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρχές σε αυτή τη δύσκολη ώρα και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους αγαπημένους των πληγέντων» γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πρεσβεία Σουηδίας στην Ελλάδα: Η αλληλεγγύη της ΕΕ είναι κρίσιμη σε αυτές τις περιστάσεις

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια ζωών» γράφει σε ανάρτηση στο Twitter η πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα. Στην ίδια ανάρτηση εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήριά για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική και επισημαίνει ότι η αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κρίσιμη σε αυτές τις περιστάσεις.

Γκι Φερχόφστατ: «Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας»

«Οι χώρες της ΕΕ ανταποκρίθηκαν με απίστευτη αλληλεγγύη στις πυρκαγιές που μαίνονταν στην Σουηδία και τώρα ελπίζω ότι η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Οι σκέψεις μου σε όλους τους πληγέντες», έγραψε ο Γκι Φερχόφστατ, πρόεδρος της Ομάδας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ»

«Λυπημένος από τις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα. Την βαθύτερη συμπάθειά μου για τα θύματα των πυρκαγιών και τις οικογένειες και τους φίλους. Μαζί με τις δασικές πυρκαγιές στην Σουηδία δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ απέναντι σε καταστροφές σαν κι αυτές», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ομάδα των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου: «Στο πλευρό της Ελλάδας αυτές τις δύσκολες στιγμές»

«Οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας στην Ελλάδα. Απευθύνουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», είναι το μήνυμα στο Twitter της Ομάδας των Πρασίων το0υ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στο πλευρό της Ελλάδας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Μήνυμα συμπαράστασης από τη γερμανική αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι σκέψεις μας στους φίλους μας στην Ελλάδα και σε όλους εκείνους τους γενναίους πυροσβέστες που εργάζονται ακάματα για να σώσουν ζωές», είναι το μήνυμα στο Twitter της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Germany in the EU).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα