Η καταστροφή από κοντά

default image

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Φουκουσίμα (Pics).

Φωτογραφία, ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας  από τον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα που δείχνει σε πόσο άσχημη κατάσταση είναι.

Αυτό επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση του σήμερα και ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco.

Όπως έγινε γνωστό τρεις  εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο αντιδραστήρα νοσηλεύονται λόγω της έκθεσης τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία επειδή υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας.

 

Εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, στοιχείο που δείχνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.

 

Οι αρχές έχουν ρίξει χιλιάδες κυβικά νερού κυρίως στους αντιδραστήρες 3 και 4 σε μία προσπάθεια να τους ψύξουν. Σε περίπτωση που οι μηχανικοί δεν πετύχουν τη λειτουργία των συστημάτων ψύξης στους συγκεκριμένους αντιδραστήρες, τότε θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποτροπή διαρροής μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ενα από τα μέτρα που μελετώνται, πλέον, είναι η “ταφή” του πυρηνικού εργοστασίου σε άμμο και τσιμέντο, στα πρότυπα του Τσέρνομπιλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα