Η καταστροφή από κοντά

Η καταστροφή από κοντά

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Φουκουσίμα (Pics).

Φωτογραφία, ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας  από τον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα που δείχνει σε πόσο άσχημη κατάσταση είναι.

Αυτό επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση του σήμερα και ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco.

ADVERTISING

Όπως έγινε γνωστό τρεις  εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο αντιδραστήρα νοσηλεύονται λόγω της έκθεσης τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία επειδή υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας.

Η καταστροφή από κοντά
© REUTERS

Εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, στοιχείο που δείχνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.

Η καταστροφή από κοντά
© AP

Οι αρχές έχουν ρίξει χιλιάδες κυβικά νερού κυρίως στους αντιδραστήρες 3 και 4 σε μία προσπάθεια να τους ψύξουν. Σε περίπτωση που οι μηχανικοί δεν πετύχουν τη λειτουργία των συστημάτων ψύξης στους συγκεκριμένους αντιδραστήρες, τότε θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποτροπή διαρροής μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ενα από τα μέτρα που μελετώνται, πλέον, είναι η "ταφή" του πυρηνικού εργοστασίου σε άμμο και τσιμέντο, στα πρότυπα του Τσέρνομπιλ.

SHARE:

24Media Network