Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Αυτό είναι το διαμέρισμα – κρυψώνα του ‘εγκέφαλου’ των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπνουλαχμίντ Αμπαούντ

default image

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες- ντοκουμέντο από το εσωτερικό του διαμερίσματος του "αρχιτέκτονα" των τρομοκρατικών επιθέσεων που έπνιξαν το Παρίσι στο αίμα στις 13 Νοεμβρίου (Pics)

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στο προάστιο του Παρισιού Σαν Ντενί, όπου κρύβονταν ο εγκέφαλος πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου.

Οι πρώτες εικόνες από την γιάφκα των τρομοκρατών δείχνουν τη σκληρή μάχη που δόθηκε μέσα σε αυτό, αφενός από τους αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμα στο Σαν Ντενί, απαιτώντας από τους τρομοκράτες να παραδοθούν και αφετέρου από την άλλη πλευρά που ήταν αποφασισμένη να θυσιαστεί από το να πέσει στα χέρια των αρχών.

Η κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το διαμέρισμα μαρτυρά τη σύγκρουση των δυο πλευρών, την ανταλλαγή πυροβολισμών και φυσικά την έκρηξη που φαίνεται να έδωσε τέλος στον “πόλεμο”. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βλέπει, πλέον, κανείς γκρεμισμένους τοίχους και δάπεδα, τρύπες από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν ταμπουρωμένοι τρεις τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους :ο Αμπντουλχαμίντ Αμπαούντ, η ξαδέλφη του Hasna Aitboulahcen και ένας ακόμη άνδρας άγνωστων στοιχείων, που έπεσαν νεκροί κατά την διάρκεια της επιχείρησης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

 

Αναφορές του CNN, επισημαίνουν ότι ο επικεφαλής της επιχείρησης δήλωσε πως επωφελήθηκαν από το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, ωστόσο όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι η πόρτα δεν έπεφτε και οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα την είχαν ενισχύσει, έχοντας παράλληλα προλάβει να αρπάξουν τα όπλα και τα εκρηκτικά τους.

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τελικά δεν ήταν η ξαδέλφη του Αμπαούντ, που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, αλλά ο τρίτος άνδρας που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί από το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε, ωστόσο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της επιχείρησης ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του πιθανότατα να οδηγούσε τις ομάδες υποστήριξης των τζιχαντιστών, που δρουν στο Παρίσι, να επηρεάσουν τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό του.

 

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και τρόμος στην Ευρώπη για πιθανά, νέα χτυπήματα

Παράλληλα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του νούμερο ένα καταζητούμενου σε όλο τον κόσμο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που κατάφερε να διαφύγει μετά τις φονικές επιθέσεις στην καρδία της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Ο τρόμος συνεχίζει να επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς οι Βρυξέλλες μοιάζουν με πόλη φάντασμα μετά την κήρυξή της πόλης σε κατάσταση υψίστου συναγερμού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η ανακοίνωση των αρχών έκανε λόγο για μια «επικείμενη» απειλή, με την κυβέρνηση του Βελγίου να ανεβάζει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατία στο 4 για την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο της πόλης και τη φλαμανδική συνοικία Βιλβόρντε, απ’ όπου προέρχονται πολλοί νέοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας «ενός κινδύνου για μια επίθεση παρόμοια με αυτή του Παρισιού», επισήμανε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, με πιθανούς στόχους «εμπορικούς δρόμους, διαδηλώσεις, χώρους διασκέδασης και μέσα μεταφοράς».

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι μια επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα βρίσκεται «μεταξύ των απειλών» με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Γαλλία ωστόσο «όλα τα μέτρα προφύλαξης» έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχομένο. Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δώσει επείγουσα εντολή στα στρατιωτικά φαρμακεία να διανείμουν ένα αντίδοτο για χημικά όπλα στις πολιτικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στη Γαλλία.

(Πηγή: CCN, Mirror)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα