Φωτορεπορτάζ: Μετά το μακελειό στο Ορλάντο

default image

Η επόμενη μέρα της πολύνεκρης δολοφονικής επίθεσης στο Ορλάντο βρήκε τους πολίτες μουδιασμένους, να προσπαθούν να βοηθήσουν, γεμάτους ερωτηματικά και αγωνία για την τύχη των τραυματιών. Τι κατέγραψε Έλληνας που ζει στην περιοχή (Pics)

Μουδιασμένος ο πλανήτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις από το μακελειό στο Ορλάντο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, ενώ άφησε και 53 τραυματίες.

Ο δράστης εισέβαλε στο Pulse, ένα gay nightclub του Ορλάντο και σκόρπισε τον θάνατο με ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι, σ’ ένα έγκλημα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων. Η επίθεση εξελίχθηκε σε ομηρεία, με τον δράστη να κρατά όμηρος τουλάχιστον 30 εκ των θαμώνων, πριν πέσει νεκρός από την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε δηλώσει, χθες, πως ο ένοπλος πυροβόλησε πρώτη φορά γύρω στις 2.02 τοπική ώρα εναντίον ενός αστυνομικού και κατόπιν έτρεξε μέσα στο κέντρο, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 230 άνθρωποι.

Παράλληλα, οι Αρχές επιβεβαίωσαν με σχετική ανακοίνωσή τους πως, γύρω στις 5.00 το πρωί άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας SWAT άνοιξαν πυρ και πραγματοποίησαν έφοδο στο νυχτερινό κέντρο, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με 50 νεκρούς, μεταξύ αυτών τον δράστη και άλλους 53 ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί.

Ο Κωνσταντίνος Μπουρίκας, αναγνώστης του News247.gr και κάτοικος της περιοχής κατέγραψε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Ορλάντο.

Η κεντρική λεωφόρος του Ορλάντο, που συνήθως έχει κίνηση και σφύζει από ζωή, είναι έρημη

Στον ουρανό πετούν συνεχώς αεροπλάνα με πανό στα οποία αναγράφονται μηνύματα στήριξης για τους κατοίκους της περιοχής, με τον δήμαρχο να καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι, δυνατοί και να προχωρήσουν σε αιμοδοσία για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης.

 

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν σε χαμηλό ύψος, συνεχίζοντας της έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης, δηλώνοντας παράλληλα πως είναι “παρών” και οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Ο δήμος της πόλης έχει διαθέσει λεωφορεία για την μεταφορά των εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία.

 

Ενώ, στο σημείο της πολύνεκρης επίθεσης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, όπως και παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων που καλύπτουν από χθες το τραγικό περιστατικό.

 
 
 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα