Φοβούνται μη γίνουν Έλληνες οι Γάλλοι

Φοβούνται μη γίνουν Έλληνες οι Γάλλοι

Η 43χρονη πρώην δικηγόρος, η οποία αντικατέστησε πέρυσι τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, επιχειρεί να προσελκύσει τους νεότερους ψηφοφόρους.

Η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα ότι είναι η μόνη γνήσια δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στα κατεστημένα κόμματα των οποίων η πολιτική θα οδηγήσει τη Γαλλία σε μια "τραγωδία ελληνικού τύπου".

Έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου μόλις δύο μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Απριλίου.

"Η εκστρατεία πραγματικά ξεκίνησε", είπε η Λεπέν στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του Μετώπου στην Λιλ της βόρειας Γαλλίας.

"Πρέπει να διώξουν αυτά τα κόμματα που μας έχουν γονατίσει. Είμαι η μοναδική αντιπολίτευση στα UMPS (το κόμμα του Σαρκοζί UMP και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ). Αυτοί είναι υποψήφιοι της (ελληνικής) τρόικας και δεν μπορούμε να στραφούμε σε αυτούς", είπε η Λεπέν.

Η υποψήφια για την προεδρία καταφέρθηκε εναντίον της τρόικας -του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)- που απαιτούν από την Ελλάδα την εφαρμογή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να της χορηγήσουν πακέτο διάσωσης.

"Η τρόικα ενώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ κατά του λαού. Στο όνομα του ενιαίου νομίσματος ρίχνει στο δρόμο τους Έλληνες. Νομίζετε ότι θα ξεχάσει το Παρίσι; Όχι. Βρίσκεται στο δρόμο της".

Δημοσκόπηση της εταιρίας BVA που δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνει τον Σαρκοζί να έχει προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών, παρότι ο Ολάντ εμφανίζεται να επικρατεί άνετα στο δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου.

"Ο πρόεδρος των πλουσίων, ο μικρός πρόεδρος των μεγάλων εταιριών...και σήμερα ο πρόεδρος της τρόικας, θέλει να γίνει πρόεδρος του λαού μέσω δημοψηφισμάτων τα οποία πάντοτε απέρριπτε και απεχθανόταν", είπε η Λεπέν αναφερόμενη στο Σαρκοζί.

SHARE:

24Media Network