Φόβους για νέα πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν εκφράζει η Σεούλ

Φόβους για νέα πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν εκφράζει η Σεούλ

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μιας πέμπτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, μετά από αυξημένη δραστηριότητα στο κέντρο πυρηνικών δοκιμών που διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο και πέμπτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, μετά από ανησυχίες για αυξημένη δραστηριότητα στην κύρια μονάδα πυρηνικών δοκιμών που διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τζέονγκ Τζουν-χι εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης δήλωσε στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται να είναι σε μία κατάσταση διεξαγωγής μιας νέας πυρηνικής δοκιμής οποτεδήποτε. Παράλληλα, τόνισε ότι η Σεούλ βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές, ακολουθούν χθεσινή αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων της Ιαπωνίας, Kyodo ότι έχει εντοπιστεί αυξημένη δραστηριότητα στο κέντρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι προηγούμενες τέσσερις πυρηνικές δοκιμές από το 2006.

Το αναφερόμενο πρακτορείο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ, σύμφωνα με τις οποίες έχει εγκατασταθεί υποδομή παρατήρησης στο πεδίο των πυρηνικών δοκιμών, αυξάνοντας την πιθανότητα για μία πέμπτη πυρηνική δοκιμή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα
SHARE:

24Media Network