Φρανσουά Ανρί Πινό: Ποιος είναι o βασιλιάς της γαλλικής μόδας που δίνει 100 εκατ. για την επισκευή της Παναγίας των Παρισίων

Φρανσουά Ανρί Πινό: Ποιος είναι o βασιλιάς της γαλλικής μόδας που δίνει 100 εκατ. για την επισκευή της Παναγίας των Παρισίων
O Γάλλος μεγιστάνας François-Henri Pinault με την σύζυγο του Salma Hayek . (AP Photo/Thibault Camus) AP

Η αυτοκρατορία της οικογένειας Πινό εκτίνεται από τα Gucci και την Stade Rennais έως τον οίκο δημοπρασιών Christie's. Τι ανέφερε ο σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγεκ για την προσφορά του για την επισκευή στην Παναγία των Παρισίων

Την αρχική παγωμάρα που προκάλεσε η εικόνα της φλεγόμενης Παναγίας των Παρισίων ακολούθησαν τα μηνύματα πόνου και συμπαράστασης. Λίγοι ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για οικονομική στήριξη ώστε το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να αποκατασταθεί. Ο πρώτος που ανακοίνωσε μια γεναία προσφορά για την επισκευή της Παναγίας των Παρισίων ήταν ο Φρανσουά – Ανρί Πινό (François-Henri Pinault), επικεφαλής των ομίλων Kering και Artemis.

Συγκεκριμένα ο 56 σήμερα επιχειρηματίας ανακοίνωσε την προσφορά 100 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Νότρε Νταμ. Όπως ανέφερε σε μήνυμα του “Ο πατέρας μου (Φρανσουά Πινό) και εγώ έχουμε αποφασίσει να αποδεσμεύσουμε από τώρα το χρηματικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια της Artemis προκειμένου να συνεισφέρουμε στην ολοκληρωτική ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων“.

O Γάλλος μεγιστάνας François-Henri Pinault με την σύζυγο του Salma Hayek Vianney Le Caer/Invision/AP

Στην περιουσία της οικογένειας Πινό, η οποία υπολογίζεται σε πάνω από 30 δισ. δολάρια ανήκουν οι όμιλοι Kering (σ.σ. διαχειρίζεται κορυφαία σήματα μόδας όπως Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen, Dodo, Bottega Veneta) και Groupe Artemis ένας όμιλος holding όπου μεταξύ των άλλων ελέγχει και τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Μέσω της τελευταίας η οικογένεια Πινό επεκτείνεται στον τομέα της οινοποιίας (Chateau Latour), τις εκδόσεις (Le Point) και τον χώρο του ποδοσφαίρου ( Stade Rennais F.C.). Το 2000 ο όμιλος εξαγόρασε και το εμβληματικό και εμβληματικό θέατρο Marigny στο Παρίσι.

H οικογένεια Πινό το 2012 AP

Στον καλλιτεχνικό κόσμο ο Φρανσουά – Ανρί Πινό είναι ευρύτερα γνωστός ως ο σύζυγος της Σάλμα Χάγεκ. Με την γνωστή ηθοποιό είναι παντρεμένοι από το 2007 και έχουν αποκτήσει μία κόρη την Βαλεντίνα. Ο Πινό έχει άλλα τρία παιδιά, δύο από τον πρώτο του γάμο καθώς και ένα από την, μικρής διάρκειας, σχέση του με το σούπερ μόντελ, Linda Evangelista.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα