Φυλάκιση 15 και ημερών αντίστοιχα για δύο Ρώσους οι οποίοι πέταξαν ντομάτες στο βασιλιά της Ολλανδίας

Φυλάκιση 15 και ημερών αντίστοιχα για δύο Ρώσους οι οποίοι πέταξαν ντομάτες στο βασιλιά της Ολλανδίας

Στη φυλακή για 15 και 10 ημέρες αντίστοιχα οδηγήθηκαν δύο Ρώσοι οπαδοί της αντιπολίτευσης. Πέταξαν ντομάτες στο βασιλιά της Ολλανδίας

Δύο Ρώσοι οπαδοί της αντιπολίτευσης καταδικάστηκαν τη Δευτέρα σε φυλάκιση 10 και 15 ημερών ο καθένας επειδή το Σάββατο εκτόξευσαν ντομάτες εναντίον του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο Αλέξανδρο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αυτοκτονία ενός Ρώσου αντιφρονούντα στη χώρα αυτή.

Ο Ντενίς Κουντριάτσεφ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών και η Βικτόρια Κουζνετσόβα, 18 ετών, σε φυλάκιση 10 ημερών από το δικαστήριο Πρεσνίσνκι της Μόσχας.

Οι δύο νέοι είναι μέλη του αντιπολιτευόμενου κινήματος "Η άλλη Ρωσία" το οποίο διαδέχτηκε το εθνικιστικό-μπολσεβικικό κόμμα του συγγραφέα Έντουαρντ Λιμόνοφ όταν τέθηκε εκτός νόμου. Κατηγορήθηκαν ότι εκτόξευσαν ντομάτες εναντίον του Ολλανδού βασιλιά και της συζύγου του ενώ βρίσκονταν έξω από το θέατρο Τσαϊκόφσκι, στο κέντρο της Μόσχας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του Αλεξάντρ Ντολμάτοφ στην Ολλανδία.

Ο Ντολμάτοφ έθεσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Χάγη απέρριψε το αίτημα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Είχε φύγει από τη Ρωσία αφού κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους ακτιβιστές, για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Μαΐου 2012 στη Μόσχα, σε μια διαδήλωση την παραμονή της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network