G20: Κοντά σε ‘λευκό καπνό’

G20: Κοντά σε ‘λευκό καπνό’
European Commission President Jean-Claude Juncker, Italian Prime Minister Paolo Gentiloni, Spain's Prime Minister Mariano Rajoy, France's President Emmanuel Macron, German Chancellor Angela Merkel, Mark Rutte, Prime Minister of the Netherlands, Norway's Prime Minister Erna Solberg and European Council President Donald Tusk, from left, attend a press conference after a gathering of European leaders on the upcoming G-20 summit in the chancellery in Berlin, Germany, Thursday, June 29, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

"Υπάρχει τελική ανακοίνωση στην G20", αλλά παραμένει ανοικτό ένα ζήτημα αναφορικά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Οι διαπραγματευτές των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) έχουν συμφωνήσει στις βασικές γραμμές της ανακοίνωσης που θα εκδοθεί μετά το πέρας της συνόδου τους στο Αμβούργο, όμως μένει σε εκκρεμότητα ένα ζήτημα που αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όμως εξέφρασαν αισιοδοξία ότι και αυτό θα λυθεί σήμερα.

«Το αποτέλεσμα είναι καλό. Έχουμε ανακοίνωση», επεσήμανε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα αναφορικά με το κλίμα»

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα στηρίζεται από όλα τα μέλη της G20, ενώ σε αυτή θα επαναβεβαιώνεται η δέσμευση 19 κρατών να εφαρμόσουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Το κομμάτι της ανακοίνωσης που εκκρεμεί αφορά το κλίμα και έχει σχέση με την επιθυμία των ΗΠΑ να γίνεται αναφορά στα ορυκτά καύσιμα, εξήγησε η πηγή αυτή, καθώς «κρίσιμος αριθμός χωρών» δεν επιθυμεί να γίνεται αναφορά σε αυτά.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της G20 θα περιλαμβάνεται η δέσμευσή τους να «καταπολεμήσουν τον προστατευτισμό».

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα