Γαλλία: Δεν συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση ο άνδρας που έριξε το όχημά του σε στρατιώτες

Γαλλία: Δεν συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση ο άνδρας που έριξε το όχημά του σε στρατιώτες

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός ούτε στην αστυνομία ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για "έναν πιστό μουσουλμάνο, όχι όμως ριζοσπαστικοποιημένο"

Κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο άνδρας ο οποίος οδήγησε το όχημά του πάνω σε στρατιώτες, μπροστά από ένα τέμενος στη νότια Γαλλία την Πρωτοχρονιά, συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση, δεν εντοπίστηκε από τις γαλλικές αρχές σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Βαλάνς Αλέξ Περέν.

«Δεν διαθέτουμε στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν μια τρομοκρατική ενέργεια» τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ σημείωσε ότι ο 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία φαίνεται πως έδρασε μόνος.

«Όταν συνελήφθη, ανέφερε ότι ήθελε να σκοτώσει στρατιώτες επειδή οι στρατιώτες σκοτώνουν ανθρώπους» προσέθεσε ο εισαγγελέας.

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός ούτε στην αστυνομία ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Αν και διεξάγονται έρευνες σχετικά με την ψυχική του κατάσταση, δεν έχει «ιστορικό ψυχικής ασθένειας» διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «έναν πιστό μουσουλμάνο, όχι όμως ριζοσπαστικοποιημένο». Διαμένει στα περίχωρα της Λυών, είναι άνεργος, βρισκόταν στη Βαλάνς «εδώ και ημέρες», καθώς «είχε έρθει να επισκεφθεί τα πεθερικά του», συνέχισε ο εισαγγελέας.

Τόνισε δε ότι κανένα όπλο, ούτε και έγγραφο που να τον συνδέει με θρησκευτικές ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες ή τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν εντοπίστηκε στο όχημά του ούτε στην κατοικία του.

«Τα κίνητρά του είναι προς το παρόν άγνωστα» τόνισε ο Γάλλος εισαγγελέας που επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης «φώναξε, σύμφωνα με μαρτυρίες "ο Αλλάχ είναι μεγάλος"».

SHARE:

24Media Network