Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Νετανιάχου

Demonstrators wear shirts reading "Boycott Israel" during a protest against President Donald Trump's decision to recognize Jerusalem as Israel's capital at Republique Square in Paris, France, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
Demonstrators wear shirts reading "Boycott Israel" during a protest against President Donald Trump's decision to recognize Jerusalem as Israel's capital at Republique Square in Paris, France, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Στους δρόμους εκατοντάδες πολίτες αντιδρώντας και στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Γαλλία κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ αλλά και της άφιξης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή στο Παρίσι.

Στο Παρίσι τουλάχιστον 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεων EuroPalestine και France Palestine Solidarité, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Δεν είναι ο Τραμπ που αποφασίζει το διεθνές δίκαιο (…). Δεν υπάρχει κανένας εκλεγμένος λαός!» δήλωσε η Ολίβια Ζέμορ, μέλος της οργάνωσης EuroPalestine ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.

«Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα των Παλαιστινίων!» φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές. «Ντροπή, ντροπή!» επαναλάμβαναν αναφερόμενοι στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Ελιζέ.

Στη Λυόν, στην ανατολική Γαλλία, περίπου 300 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό με το σύνθημα: «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει».

«Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ανάβει το φυτίλι» του πολέμου στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζερόμ Φαϊνέλ πρόεδρος της συλλογικότητας Collectif 69 Palestine και διοργανωτής της διαμαρτυρίας στη Λυόν.

«Πρέπει τώρα η Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλία. Και η συνάντηση της Κυριακής μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να υψώσουμε τη φωνή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

(Φωτό: AP Photo/Kamil Zihnioglu)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Παλαιστίνη, Ιερουσαλήμ
SHARE:

24Media Network