Γαλλία: Περισσότεροι από 400 τραυματίες στις κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων"

Κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" στη Μασσαλία
Κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" στη Μασσαλία AP

Οι κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων" κατά της αύξησης των φόρων στα καύσιμα και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πάνω από 400 άτομα τραυματίστηκαν, 14 εκ των οποίων σοβαρά, κατά τους αποκλεισμούς δρόμων που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των φόρων επί των καυσίμων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» - από το χρώμα των γιλέκων που είναι υποχρεωμένοι να έχουν οι οδηγοί στα οχήματά τους σε περίπτωση ανάγκης – ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω λαμβάνοντας υπόψη μια νύχτα «με εντάσεις σε ορισμένα σημεία» οδικών μπλόκων, διευκρίνισε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Το πιο σοβαρό περιστατικό της ημέρας συνέβη το πρωί του Σαββάτου με τον θάνατο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε από μια οδηγό σε ένα μπλόκο στη Σαβοΐα.

ADVERTISING

Περίπου 3.500 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας «σε περίπου 87 διαφορετικά σημεία». Ο αριθμός όσων συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα δυσαρέσκειας επίσης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 287.710 άτομα σε 2.034 σημεία, σύμφωνα με τον Καστανέρ. Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν 282 άτομα, εκ των οποίων 73 κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Δία ξανακατέβα στη Γη": Διαμαρτυρία των "κίτρινων γιλέκων" για τους φόρους στα καύσιμα

Γαλλία: Μια διαδηλώτρια νεκρή στις κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων"

SHARE:

24Media Network