Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo
Γάλλοι στρατιώτες στο σημείο της επίθεσης κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo,που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. AP

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού - Η επίθεση έγινε ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για το μακελειό του 2015 στα γραφεία του αιματοβαμμένου περιοδικού. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι

Δύο και όχι τέσσερις είναι τελικά οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι, που σημειώθηκε κοντά στα παλιά γραφεία του εβδομαδιαίου εντύπου Charlie Hebdo, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από άτομα με γνώση των ερευνών, που επικαλείται το euronews, στόχος της επίθεσης ήταν μια γυναίκα κοντά στο μνημείο που έχει στηθεί για τα θύματα της επίθεσης κατά του εντύπου το 2015.

Γάλλος στρατιώτης στο σημείο της επίθεσης κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo,που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. AP

Ασθενοφόρο στο σημείο της επίθεσης κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo,που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. AP

Η αστυνομία πριν από λίγο ανακοίνωσε την σύλληψη και δεύτερου υπόπτου, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι στα χέρια των αρχών βρισκόταν ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες της επίθεσης.

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Εκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν απειλές εναντίον στελεχών του περιοδικού για την αναδημοσίευση των επίμαχων σκίτσων που παρουσίαζαν τον Μωάμεθ με αφορμή τη δίκη για την επίθεση του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έλαβε χώρα εν μέσω της δίκης 14 κατηγορουμένων ως συνεργών των ένοπλων ισλαμιστών που επιτέθηκαν στο σατυρικό έντυπο και δολοφόνησαν 12 ανθρώπους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα