Γαλλία: Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα – Σε πορτοκαλί επαγρύπνηση

Γαλλία: Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα – Σε πορτοκαλί επαγρύπνηση
Καύσωνας στο Παρίσι 2022 Lewis Joly/ap

Ένα τρίτο κύμα καύσωνα πλήττει τη Γαλλία, η οποία πλέον μαστίζεται πλήρως από την ξηρασία.

Η Γαλλία που πλήττεται από ένα τρίτο κύμα καύσωνα εν μέσω καλοκαιριού, ο οποίος εντείνεται στον νότο της χώρας, πλέον μαστίζεται πλήρως από την ξηρασία, αφότου το Παρίσι και τα προάστιά του τέθηκαν σε “επαγρύπνηση”, συνεπεία του μήνα Ιουλίου που ήταν ο ξηρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η Γαλλία αναμένεται να καταγράψει αύριο, Τετάρτη, μέγιστες θερμοκρασίες “35 βαθμούς Κελσίου ή ακόμη υψηλότερες, με κορύφωση των θερμοκρασιών στους 39 ή 40°C στα νοτιοδυτικά, όπως είναι η πρόγνωση σήμερα της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για να τεθούν 27 διαμερίσματα, από τα 96 της Μητροπολιτικής Γαλλίας, σε “πορτοκαλί επαγρύπνηση για καύσωνα”: από τον νομό του Κάτω Ρήνου (βορειοανατολικά) έως τον Βοκλύζ (νοτιοανατολικά) και τον Οτ-Γκαρόν (νοτιοδυτικά). Οι περισσότεροι από τους νομούς αυτούς βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή η κορύφωση της ζέστης “θα συνεχιστεί την Πέμπτη με μια μετατόπιση προς τα ανατολικά” και αναμένεται να είναι μικρότερης διάρκειας και έντασης από το προηγούμενο κύμα καύσωνα στα μέσα Ιουλίου, διευκρίνισε η Météo-France. Ωστόσο, η επανάληψη της κορύφωσης της ζέστης περιπλέκει ασυνήθιστα την κατάσταση, θέτοντας σε δοκιμασία τους πιο ευάλωτους ανθρώπους και τη φύση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα