ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Παραλία Αγίας Μαρίνας

Καιρός: Ξεκινά το κύμα ζέστης - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Αυξημένες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν από το απόγευμα της Πέμπτης σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καταστήματα εστίασης στην Ισπανία

Στο έλεος του καύσωνα η Ισπανία - Μπαρ και εστιατόρια ξεμένουν από παγάκια

Οριακά καταστροφικός για την Ισπανία ο συνδυασμός του ακραίου καύσωνα με τις αυξήσεις στην ενέργεια. Καταστήματα εστίασης ξεμένουν από παγάκια, ενώ περιορίζουν τις ποσότητες στα σούπερ μάρκετ.

Γράφημα με διάγραμμα καρδιογραφήματος και μια καρδιά

Καύσωνας: Τι πρέπει να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες - Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι καρδιοπαθείς

Σε διεθνείς καταγραφές έχει σημειωθεί αύξηση των καρδιαγγειακών νοσηλειών κατά 6-10% σε περιόδους καύσωνα καθώς και διπλασιασμός του κινδύνου αιφνίδιου καρδιαγγειακού θανάτου

Στιγμιότυπο από την Πλατεία Συντάγματος εν μέσω του καύσωνα

Καύσωνας: "Καμίνι" η χώρα το επόμενο τριήμερο - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, ενώ μεγάλη θα είναι η διάρκεια της ζέστης. Η ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται τριήμερος καύσωνας με 40άρια - Πού και πότε θα χτυπήσει "κόκκινο" ο υδράργυρος

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται τριήμερος καύσωνας με 40άρια - Πού και πότε θα χτυπήσει "κόκκινο" ο υδράργυρος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Έως τους 42 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Πού και πότε θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. 

Ο καύσωνας επηρεάζει την ύπαρξη μας, με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πώς ο καύσωνας μπορεί να διαλύσει περαιτέρω την ταλαιπωρημένη οικονομία

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 12.1% στην Ελλάδα τον Ιούνιο, με τον καύσωνα που επίκειται να απειλεί με περαιτέρω αύξηση. Ας δούμε πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την οικονομία.

People cool off in an urban beach at Madrid Rio park in Madrid, Spain, Wednesday, July 13, 2022. Weather forecasters say Spain is expected to have its second heat wave in less than a month and that it will will last at least until the weekend. Meteorologists said an overheated mass of air and warm African winds are driving temperatures in the Iberian Peninsula beyond their usual highs. (AP Photo/Manu Fernandez)

Γιατί αυξάνονται οι καύσωνες στην Ευρώπη και "ψηνόμαστε" περισσότερο

Οι καύσωνες προτιμούν για συγκεκριμένους λόγους την Ευρώπη, που θα ζήσει περισσότερους και πιο έντονους τα προσεχή χρόνια. Ελληνίδα επιστήμονας ανακάλυψε το φαινόμενο που 'συσσωρεύει' τη θερμότητα και αυτό που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης, στην ίδια περιοχή.

Καύσωνας στη Μεγάλη Βρετανία

Καύσωνας: Καμίνι η Ευρώπη - Πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία

Κύμα ακραίας ζέστης πλήττει αυτή την περίοδο την Ευρώπη, με τον υδράργυρο στη Μεγάλη Βρετανία να αναμένεται να καταγράψει σήμερα πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση 4ης βαθμίδας.

Καύσωνας στην Βρετανία

Καύσωνας: "Καίγεται η Ευρώπη" - Έρχεται η πιο ζεστή ημέρα στην ιστορία της Βρετανίας

Συναγερμός από τις αρχές της Βρετανίας για τις ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες. Στις φλόγες βρίσκοντας μεγάλες εκτάσεις σε Γαλλία Ισπανία και Πορτογαλία λόγω του ακραίου καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη.

"Πύρινη κόλαση" στη Γαλλία

"Κόλαση" φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία λόγω του καύσωνα - Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους

Στις φλόγες βρίσκοντας μεγάλες εκτάσεις σε Γαλλία και Ισπανία, απόρροια του ακραίου καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη. Συναγερμός στις Αρχές και για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.