Γαλλία: Το μήνυμα της υπουργού Άμυνας για την αγορά των Rafale

Γαλλία: Το μήνυμα της υπουργού Άμυνας για την αγορά των Rafale
Μαχητικό αεροσκάφος Rafale σε επίδειξη στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2019 AP

"Ένα εξαιρετικό νέο για τη γαλλική αεροναυτική βιομηχανία και μια πρωτιά", έγραψε μεταξύ άλλων η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας μετά την απόφαση αγοράς 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Σάββατο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ πως η πολεμική αεροπορία της χώρας αποκτά μια μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Μιράζ.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του Παρισιού για την αγορά των αεροσκαφών μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Ένα εξαιρετικό νέο για τη γαλλική αεροναυτική βιομηχανία και μια “πρωτιά”: μια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμεί να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα Rafale. Είναι ένα το αποτέλεσμα μιας εξαγωγικής πολιτικής, την οποία ακολουθώ με συνέπεια από το 2017”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα Rafale, όπως εξήγησε και ο πρωθυπουργός “Πρόκειται για αεροσκάφη Υπεροχής 4ης Γενιάς. Μία κίνηση, που ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ. Και η οποία, σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα F-16 και τα υπόλοιπα ελληνικά φτερά, δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα