Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το κοινοβούλιο της Χαμάς

Διαβάζεται σε 4'
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το κοινοβούλιο της Χαμάς
Εκρήξεις στη Γάζα AP Photo Ariel Schalit

Το κτίριο που στεγάζει το κοινοβούλιο της Χαμάς φέρεται να ανατίναξε ο ισραηλινός στρατός, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Σε εξέλιξη η επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σία, ανησυχία για την τύχη των εκτοπισμένων.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της περιοχής γύρω από το κοινοβούλιο της Χαμάς στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός φέρεται να ανατίναξε το κτίριο που στεγάζεται το κοινοβούλιο.

Το κτίριο είχε καταληφθεί πρόσφατα από την 7η τεθωρακισμένη ταξιαρχία και την ταξιαρχία πεζικού Γκολάνι και είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία με Ισραηλινούς στρατιώτες στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτιρίου.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τη στιγμή που το κτίριο ανατινάσεται από τον στρατό του Ισραήλ.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του «την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και μια σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα όπου δεν θα φτάσει ο στρατός

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» που «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», ήταν τα λόγια του Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο αλ Σίφα.

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι ‘δύο ιερές αποστολές’. Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Η επιχείρηση του Ισραήλ προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μας ζήτησαν να μη διεισδύσουμε στη Γάζα. Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Διεθνής ανησυχία για την ισραηλινή επιδρομή στο Αλ Σίφα

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, με τους γιατρούς να απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για την προστασία αμάχων και ασθενών, καθώς η υγειονομική δομή βρίσκεται πλέον χωρίς ρεύμα, νερό και οξυγόνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, στο νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της περιοχής, βρίσκονται περίπου 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, προσωπικό και πολίτες που έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Τα ισραηλινά στρατεύματα βρήκαν όπλα και «τρομοκρατική υποδομή» στη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιδρομής τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς, για τους οποίους διευκρίνισε πως βρίσκονται σε διαφορετικό τμήμα του συγκροτήματος.

«Οι στρατιώτες των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) έχουν ήδη βρει όπλα και άλλη τρομοκρατική υποδομή. Την τελευταία ώρα, είδαμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο Σίφα ως τρομοκρατικό αρχηγείο», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποιο τμήμα του νοσοκομείου ερευνούν τα στρατεύματα και δεν είπε τι ακριβώς βρέθηκε, αλλά δήλωσε ότι τα στοιχεία θα παρουσιασθούν αργότερα. «Αυτή είναι μια εξαιρετικά ακριβής και στοχευμένη επιχείρηση. Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε μία συγκεκριμένη περιοχή του πολύ μεγάλου νοσοκομειακού συγκροτήματος Σίφα», πρόσθεσε, χωρίς να πει πόσο θα διαρκέσει η επιδρομή.

«Οι στρατιώτες μας προχωρούν εσκεμμένα αργά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει», δήλωσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες γύρω από το Αλ Σιφα ενώ ανέφερε πως στρατιώτες ανακρίνουν άτομα που βρήκαν στην περιοχή την οποία ερευνούν. «Έχω την πληροφορία ότι ένας απ’ αυτούς είναι Χαμάς», δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα