Γάζα: Οι IDF υποστηρίζουν ότι σκότωσαν τον διοικητή των Ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινοί στρατιώτες
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα AP Photo Victor R. Caivano

Νεκρός από πυρά των μυστικών υπηρεσιών φέρεται να έπεσε ο Amar Abu Jalalah, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς, σύμφωνα με το Ισραήλ.


Μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, καθοδηγούμενα από τις μυστικές υπηρεσίες των IDF και της ISA, φέρεται να σκότωσαν τον Amar Abu Jalalah, διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς στο Khan Yunis, και έναν επιπλέον πράκτορα των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς.

Ο Amar Abu Jalalah, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήταν ανώτερο στέλεχος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς και συμμετείχε στην καθοδήγηση αρκετών επιθέσεων από τη θάλασσα, οι οποίες αποτράπηκαν από τις IDF.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, υπό την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού ναυτικού, εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν αποθήκες όπλων, τοποθεσίες τούνελ κοντά στην παραλία, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και θαλάσσια παρατηρητήρια.

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον διευθυντή του νοσοκομείου αλ Σίφα

Ο Χάλεντ Αμπού Σάμρα, προϊστάμενος στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τη σύλληψη του διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού ο οποίος δηλώνει ότι αναζητεί εκεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

«Ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια συνελήφθη», επεσήμανε ο γιατρός Αμπού Σάμρα.

«Δύο νοσηλευτές έχουν συλληφθεί καθώς και ένας ακόμη γιατρός», διευκρίνισε από την πλευρά του αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει παρουσιάσει το νοσοκομείο αλ Σίφα ως το βασικό κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Εδώ και ημέρες Ισραηλινοί στρατιώτες ερευνούν δωμάτιο δωμάτιο το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο του παλαιστινιακού θύλακα.

Πολλοί γιατροί δήλωσαν στο AFP ότι κρατήθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια αυτών των ερευνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα