Γάζα: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί, εκ των οποίων ένας 12χρονος, από ισραηλινά πυρά

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας
Φωτό αρχείου: Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας AP

Μία ακόμη διαδήλωση Παλαιστινίων στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα βάφτηκε με αίμα. Περισσότεροι από 126 οι τραυματίες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι, και τραυμάτισαν περισσότερους από 126 στις διαδηλώσεις της Παρασκευής που πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κάποιοι από τους Παλαιστινίους που συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες πορείες κοντά στο φράκτη ασφαλείας «εκτόξευαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες, κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα και πέταγαν πέτρες» στους ισραηλινούς στρατιώτες.

Μερικοί από τους διαδηλωτές πέρασαν το φράκτη για να πετάξουν χειροβομβίδες σε ισραηλινό έδαφος πριν επιστρέψουν στην Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε.

Κανένας Ισραηλινός δεν τραυματίστηκε.

Κατά τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, περίπου 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτης ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ με τη Γάζα.

Την Πέμπτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων και προειδοποίησε την Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

Τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης με τίτλο «Πορεία της Επιστροφής». Ένας ισραηλινός στρατιώτης έχει σκοτωθεί από πυρά παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραήλ: Ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στα σύνορα με τη Γάζα

Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα-Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι

Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε νέες ταραχές

SHARE:

24Media Network