'Γεια σου Twitter! Εδώ Μπαράκ': Το πρώτο τιτίβισμα του Ομπάμα από τον προσωπικό του λογαριασμό

'Γεια σου Twitter! Εδώ Μπαράκ': Το πρώτο τιτίβισμα του Ομπάμα από τον προσωπικό του λογαριασμό

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπάρακ Ομπάμα, απέκτησε το προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και δημοσίευσε το πρώτο του μήνυμα.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπάρακ Ομπάμα, φαίνεται ότι ήθελε περισσότερη ελευθερία στο Twitter και πλέον πέρα από τον επίσημο λογιαριασμό διαθέτει και έναν δικό του προσωπικό λογαριασμό. Μάλιστα ανήρτησε και το πρώτο του μήνυμα λέγοντας :''Γεια σου, Twitter! Εδώ Μπαράκ. Πραγματικά! Έπειτα από 6 χρόνια, μου έδωσαν επιτέλους το δικό μου λογαριασμό''.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α απέκτησε 215 χιλιάδες followers μέσα σε μόλις 45 λεπτά. Το λογαριασμό του Ομπάμα στο Twitter κοσμεί μία φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου, της οικογένειάς του και ηγετών του κινήματος προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων ενώ διασχίζουν τη γέφυρα Έντμουντ Πέτους στη Σέλμα της Αλαμπάμα, την 50η επέτειο από την πορεία της Ματωμένης Κυριακής, που εορτάστηκε νωρίτερα φέτος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους περιγράφει τον εαυτό του ως «πατέρα, σύζυγο και 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ», ενώ παρέχει πληροφορίες για τις σπουδές του, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για τις αγαπημένες του αθλητικές ομάδες στο Σικάγο, δίνει πληροφορίες για τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα υπουργεία και για τα σημαίνοντα στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ''ακολουθεί'' τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και τον Μπιλ Κλίντον, ωστόσο δεν έχει συνδεθεί με το λογαριασμό @HillaryClinton, της πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του που θεωρείται το φαβορί στην κούρσα του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάρακ Ομπάμα στέλνει μηνύματα στο Twitter. Συχνά υπογράφει μηνύματα που αναρτώνται στο λογαριασμό @WhiteHouse με τα αρχικά του «-bo» (Μπ.Ο) και επίσης χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @BarackObama, που είναι ένας λογαριασμός την επιμέλεια του οποίου έχει η πρώην προεκλογική ομάδα του προέδρου, η Organizing for Action.

Ο πρώτος που καλωσόρισε τον πρόεδρο στο Twitter ήταν ο αντιπρόεδρος Joe Biden.

Ο λογαριασμός @POTUS (President Of the United States)  θα είναι «ένας νέος τρόπος προκειμένου ο πρόεδρος Ομπάμα να έλθει σε άμεση επικοινωνία με τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς τα tweets θα συντάσσονται αποκλειστικά από εκείνον» δήλωσε ο Άλεξ Ουόλ, ένας ειδικός του Λευκού Οίκου σε θέματα στρατηγικής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε μία ανάρτηση που έκανε σε ένα μπλογκ.

Όταν ολοκληρωθεί η θητεία του Μπάρακ Ομπάμα, ο εν λόγω λογαριασμός θα «κληροδοτηθεί» στους επόμενους προέδρους, επισήμανε ο Ουόλ σε ένα μήνυμα στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network