Θρίλερ στο Αμβούργο: Κύματα διαλύουν τα τζάμια φέρι μποτ

Θρίλερ στο Αμβούργο: Κύματα διαλύουν τα τζάμια φέρι μποτ
Η στιγμή που τα κύματα σπάνε τα τζάμια του πλοίου YouTube

Απίστευτο στιγμιότυπο από την κακοκαιρία "Υλένια" που πλήττει τη Γερμανία. Το δυνατό κύμα σπάει τα τζάμια και εισβάλλει μέσα σε πλοίο.

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία “Υλένια” βρίσκεται -μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών- και η Γερμανία και ένα βίντεο από το εσωτερικό πλοίου μαρτυρά τη σφοδρότητα του κύματος.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο τραβήχτηκε από επιβάτη του φέρρυ στο Αμβούργο, αποτυπώνεται η στιγμή που τα ισχυρά κύματα της θάλασσας σπάνε τα τζάμια του πλοίου και πλημμυρίζουν το σαλόνι στο οποίο βρίσκονταν οι ταξιδιώτες.

Αμέσως οι επιβάτες, έντρομοι απομακρύνονται από το σημείο, ενώ χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια μιας γυναίκας να σώσει τα πράγματά της που παρασύρθηκαν από τη μανία του νερού.

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Υλένια” η Γερμανία

Η κακοκαιρία “Υλένια” πλήττει από αργά χθες, Τετάρτη, τη Γερμανία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνται πιο αργά, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επειδή δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους. Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα. Σήμερα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στην Τσεχία

Στη γειτονική Τσεχία, περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω κατεστραμμένων ηλεκτρικών γραμμών.

Τα δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν επίσης στη Σκωτία το βράδυ της Τετάρτης λόγω της καταιγίδας, η οποία έφερε ανέμους με ταχύτητα έως και 81 μίλια την ώρα (130 χλμ/ώρα), σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο της Βρετανίας.

Η εταιρεία Network Rail είπε ότι η καταιγίδα “προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση” και προειδοποίησε για την καταιγίδα ότι “θα είναι ακόμη πιο σφοδρή” την Παρασκευή.

“Πορτοκαλί” προειδοποίηση στην Αγγλία

Περίπου 19.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη βόρεια Αγγλία.

Το Met Office έθεσε το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας υπό πορτοκαλί καιρική προειδοποίηση για την Παρασκευή λόγω της καταιγίδας, ενώ στις παράκτιες περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και τη νότια Ουαλία σε κόκκινη προειδοποίηση προβλέποντας “σημαντική αναστάτωση και επικίνδυνες συνθήκες λόγω εξαιρετικά ισχυρών ανέμων”.

Τα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και πορθμείων και οι πτήσεις σε αυτές τις περιοχές πρόκειται να ακυρωθούν, ενώ ορισμένες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να διακοπούν.

Έχει επίσης διαταχθεί κίτρινη προειδοποίηση για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα