Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Ένας νεκρός, 16 τραυματίες και 4 αγνοούμενοι

Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Ένας νεκρός, 16 τραυματίες και 4 αγνοούμενοι
@2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο βιομηχανικής ζώνης στη Γερμανία. Μέχρι στιγμής έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ 4 αγνοούνται.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, στο βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν, της Γερμανίας, ανασύρθηκε ένας νεκρός, ενώ 4 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με την Rheinische Post.

Η υπεύθυνη Πολεοδομίας της πόλης, Αντρέα Ντέπε, δήλωσε πριν από λίγο στην τηλεόραση της WELT, ότι “πρέπει δυστυχώς να αναφέρουμε ότι έχουμε έναν νεκρό”. Από το περιστατικό της έκρηξης υπήρξαν τουλάχιστον 16 τραυματίες και τέσσερις εξ αυτών κρίθηκε απαραίτητο να μεταβούν σε νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν βαριά, όπως αναφέρει το AP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο από το σημείο, ολοκληρώθηκε, έπειτα από τέσσερις ολόκληρες ώρες.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για “ακραίο κίνδυνο”, μέσω της εφαρμογής “ΝΙΝΑ”, της Πολιτικής Προστασίας, να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Όπως δήλωσε στην BILD εκπρόσωπος της εταιρίας Currenta, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, “το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό”.

Η φωτιά απειλούσε να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρισκόταν δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο, σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger.

@2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κολωνίας δημοσίευσε στο twitter πως οι μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση δεν έδειξαν κάποια ανωμαλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, ο καπνός ελαττώνεται με την ώρα, αλλά οι μετρήσεις τοξικότητας του αέρα θα συνεχίσουν.

Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Ράινις-Μπέργκις, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

@2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πόλη Λεβερκούζεν, έχει περίπου 163.000 κατοίκους και συνορεύει με την Κολωνία, τη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Το χημικό πάρκο στο οποίο έγινε η έκρηξη, βρίσκεται πολύ κοντά στις όχθες του ποταμού Ρήνου.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα