Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη του Λιβάνου για διαφθορά

Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη του Λιβάνου για διαφθορά
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου, Ριάντ Σαλαμέχ AP Photo/Hussein Malla, File

"Διαφθορά, πλαστογραφία και ξέπλυμα χρημάτων" αναφέρει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου, Ριάντ Σαλαμέχ, που εξέδωσε η Γερμανία. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου, Ριάντ Σαλαμέχ, “με κατηγορίες για διαφθορά, πλαστογραφία… και ξέπλυμα χρημάτων και κατάχρηση” εξέδωσε η Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ανώτερη δικαστική πηγή.

Όπως επισήμανε, ο Λίβανος ενημερώθηκε προφορικά από τη Γερμανία. Δεύτερη πηγή, που γνωρίζει το θέμα, επιβεβαίωσε στο Reuters την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ο Σαλαμέχ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το ένταλμα αυτό είναι το δεύτερο σε βάρος του Σαλαμέχ που εκδόθηκε στο εξωτερικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Την περασμένη Παρασκευή, ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας είχε επιβεβαιώσει πως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στο Λίβανο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες διεξάγονται έρευνες σε βάρος του 72χρονου Σαλαμέχ για κατάχρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Λιβάνου, που ζημίωσε το λιβανικό κράτος.

Στη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν ήταν κανένας άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε πως εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ένταλμα σύλληψης. “Δεν σχολιάζουμε ποτέ για εντάλματα σύλληψης”, δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του γραφείου.

Ο Σαλαμέχ, ο οποίος είναι διοικητής της κεντρικής τράπεζας εδώ και 30 χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με εκκλήσεις για την παραίτησή του πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα