ΤΡΑΠΕΖΑ

ALPHA BANK

Γ. Εμίρης: Η επιτυχής Δημόσια Εγγραφή της Dimand συνιστά αναγνώριση των προοπτικών της εταιρείας

Η απόφαση της Dimand για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, που ελήφθη από την εταιρεία σε συνεργασία με την Alpha Bank αποτελεί την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο XA, έπειτα από μία περίοδο 8 ετών χωρίς σχετική δραστηριότητα.

Attica Bank

Μακέδος: Η Attica Bank στηρίζει τον κλάδο των μηχανικών

Αύξηση αναμένεται στον συνολικό τραπεζικό δανεισμό του κλάδου των μηχανικών, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και της Attica Bank μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του ΤΕΕ, "Green Deal Greece".

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Συνεταιριστική Ηπείρου: Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ένα υποστηρικτικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους και ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις μικρότερες κλίμακες μισθοδοσίας, δηλώνει η διοίκηση.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Επιτεύξιμοι οι στόχοι για τα νέα δάνεια του 2022

Τα στοιχεία του εξαμήνου δείχνουν ότι οι στόχοι του 2022 για τις εκταμιεύσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι επιτεύξιμοι παρά τα προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ατμομηχανή τα επιχειρηματικά δάνεια. Οι κλάδοι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τράπεζα

TBI Bank: ρεκόρ καθαρών κερδών το α' τρίμηνο του 2022

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η TBI συνέχισε να εντάσσει στο δίκτυό της νέες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, προσφέροντας ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα BNPL ενώ ξεκίνησε να προσφέρει τις λύσεις της και στην Ελλάδα.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 87,6 δισ. ευρώ τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers

Τα δάνεια που διαχειρίζονται οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων ενισχύθηκαν κατά σχεδόν 8 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες - Servicers: Έντονη ανησυχία για νέα "κόκκινα δάνεια"

Τη μεγαλύτερη ανησυχία συγκεντρώνουν δάνεια αβέβαιης είσπραξης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, και οι πρώιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 δισ. ευρώ που εμφανίζουν καθυστέρηση έως 90 ημέρες. Τι εκτιμά ο Πρόεδρος της doValue Greece, του μεγαλύτερου εγχώριου Servicer, Θ. Καλαντώνης.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: "Εκτοξεύονται" οι δόσεις για 150 δισ. δανείων

Στο 2% σε ένα χρόνο το euribor 3μήνου από -0,3% που είναι σήμερα. Αύξηση δόσης τόσο για τα ενήμερα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών όσο και για τα δάνεια που βρίσκονται στα funds και τα οποία είναι είτε σε ρύθμιση είτε σε καθυστέρηση.

ΤΒΙ Bank: 500 νέες συνεργασίες στην Ελλάδα

ΤΒΙ Bank: 500 νέες συνεργασίες στην Ελλάδα

Η TBI Bank προσφέρει στους συνεργάτες της ένα επιτυχημένο εργαλείο για την αύξηση των πωλήσεών τους και την παροχή καλύτερης εμπειρίας στους πελάτες τους, χωρίς κανένα ρίσκο για τις επιχειρήσεις τους.

Attica Bank

Attica Bank: Συνεργασία με τη Euronet για τον πολλαπλασιασμό του δικτύου ATM

Οι κάτοχοι Χρεωστικών, Πιστωτικών και Προπληρωμένων καρτών της Attica Bank έχουν τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών στα ΑΤΜ της Euronet στην Ελλάδα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 208 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Παρά την αβεβαιότητα, οι εκταμιεύσεις δανείων ενισχύθηκαν κατά 50% περίπου σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάκαμψης των εκταμιεύσεων Λιανικής (+41% ετησίως) και Εταιρικής Τραπεζικής (+52% ετησίως).

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις

Το Piraeus4All συνδυάζει όλα τα είδη πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών προς Οργανισμούς με χρήση κωδικού πληρωμής, σε μία υπηρεσία, με δυνατότητες συνδυασμού τους σε ένα ενιαίο αρχείο πληρωμών.

Δάνειο

Τράπεζες: Βασικός μοχλός ανάπτυξης τα επιχειρηματικά δάνεια

Τα επιχειρησιακά πλάνα των τραπεζών για το 2022 προβλέπουν καθαρές νέες εκταμιεύσεις έως και 7 δισ. ευρώ, με έμφαση στις νέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις. Ρεαλιστικό σενάριο παρά την γεωπολιτική κρίση.

Η Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Τρεις προκλήσεις για τις τράπεζες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τις επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Eurobank

Eurobank: Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα για έβδομη χρονιά

Η φετινή διάκριση της Τράπεζας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αφορά σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων, που καθιστά ισχυρότερες τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παγκοσμίως.

Euro

Τράπεζες: Πόσο αυξάνονται οι δόσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την άνοδο των επιτοκίων

Η αύξηση των επιτοκίων αναφοράς θα οδηγήσει αυτόματα σε αύξηση της δόσης όλων των δανείων που συνδέονται με κυμαινόμενο επιτόκιο και τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αξιοποίηση ακινήτων 1,3 δισ. ευρώ από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων 500 εκατ ευρώ έχει στα χέρια της η διοίκηση της Alpha Bank ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα τρέξει αντίστοιχη διαδικασία για ακίνητα ύψους 820 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η υπηρεσία BNPL

"Αγόρασε τώρα - Πλήρωσε αργότερα": Η νέα υπηρεσία πίστωσης που "παρακάμπτει" τις τράπεζες

Η υπηρεσία προσομοιάζει με το σύστημα των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι τράπεζες με τη διαφορά ότι πλέον η πίστωση δεν περνά από την τράπεζα, αλλά από τον έμπορο και ανεξάρτητους παρόχους που εξειδικεύονται σε αυτές τις λύσεις.

Χάκερ

Έβρος: Έβαλε σε email τους τραπεζικούς του κωδικούς και του απέσπασαν 11.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ένα άτομο αποσπώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρήστος Μεγάλου: Αισιοδοξία για την οικονομία - Διπλασιασμός κερδοφορίας το 2025

Αισιόδοξος ότι τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν θα φθάσουν έως και 19 δις. Ευρώ και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο 3-4% εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Παράθυρο για μέρισμα από την χρήση του 2023.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Νέα προγράμματα χρηματοδότησης ξενοδοχείων

Η Eurobank τόνισε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος Αν. Αθανασόπουλος, δεσμεύεται να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας και της στήριξης των επενδυτικών τους πλάνων.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

TBI Bank: Καθαρά κέρδη ρεκόρ για το 2021

Μέσω διαφόρων ψηφιακών καναλιών, ενός ιδιόκτητου δικτύου 300 φυσικών σημείων και αξιόπιστων συνεργασιών με 14.000+ μικρούς και μεγάλους εμπόρους και λιανοπωλητές, η TBI έχει χαρτοφυλάκιο περίπου 2 εκατομμυρίων πελατών το 2021.