ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγυητή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων χρηματοδοτεί επενδύσεις και δάνεια κεφαλαίου κίνησης αναπτυξιακού σκοπού προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Alpha Bank: Ποιες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να συμμετέχουν στο Γέφυρα ΙΙ

Alpha Bank: Ποιες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να συμμετέχουν στο Γέφυρα ΙΙ

Η Alpha Bank στηρίζει, με το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ», τις Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που κατά το 2020 παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον κατά 20% συγκριτικά με το 2019.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ρευστότητα 1 δισ. σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με εγγυημένα δάνεια

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα θα διαθέσει μέσω εγγυημένων δανείων τους επόμενες μήνες 500 εκατ. μέσω του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας και 460 εκατ. από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Οι τράπεζες ζητούν επιπλέον στοιχεία για τις συναλλαγές

Με δεδομένη την εφαρμογή της λειτουργίας «ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη» η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δίνει, υπό τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, επακριβείς διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες.

Απολογία στον ανακριτή του φερόμενου ως δράστη της διάρρηξης θυρίδων στο Ψυχικό

Ριφιφί στο Ψυχικό: "Υπήρξα στόχος παρακολούθησης"

Την κλήτευση μάρτυρα αστυνομικού ζήτησε λίγο πριν κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη διάρρηξη σε θυρίδες σε υποκατάστημα στο Ψυχικό. “Με παρακολούθησαν και δεν βρήκαν τίποτα” υποστήριξε απολογούμενος στον ανακριτή.

Απολογία στον ανακριτή του φερόμενου ως δράστη της διάρρηξης θυρίδων στο Ψυχικό

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι υποστήριξε στο υπόμνημά του ο 58χρονος

Ο κατηγορούμενος επικεντρώθηκε στο δείγμα dna που βρέθηκε σε μία από τις θυρίδες, στον τρόπο διάρρηξης, αλλά και στα κλοπιμαία που μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί στην κατοχή του. Τι είπε στον 12ο τακτικό ανακριτή κατά την απολογία του πριν προφυλακιστεί.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

Ψυχικό: Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η λεία της διάρρηξης στις θυρίδες

Το στοιχείο που από την πλευρά τους θεωρούν ακράδαντο οι Αρχές, είναι το γενετικό υλικό του συλληφθέντος που εντοπίστηκε εντός του κυτίου που υπάρχει σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες της τράπεζες.

Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης: "Επιταχύνουμε την μείωση των κόκκινων δανείων"

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση τη δεύτερη σε μέγεθος τιτλοποίησης στην Ευρώπη, εκτίμησε την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και χαρακτήρισε τεράστια πρόκληση το Ταμείο Ανάκαμψης.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Στα 544 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του 2020

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,2% στα 865 εκατ.. Ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 16,3%. Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά €7,3 δισ. έναντι του 2019. Δρομολογείται νέα τιτλοποίηση 3,3 δις

Εθνική Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Εθνική Τράπεζα: Φουντώνει η κόντρα με την Χαλυβουργική

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στις αιχμές της Χαλυβουργικής, εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, επιφυλασσόμενη, όπως αναφέρεται, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και παραθέτοντας τα στοιχεία για τις οφειλές και τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤΧΣ: Στη Βουλή ο Νόμος που ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή του Δημοσίου στις ΑΜΚ των Τραπεζών

Η βασική αλλαγή που φέρνει η νέα ρύθμιση είναι ότι επιτρέπεται στο ΤΧΣ να συμμετέχει σε αυξήσεις κεφαλαίου με την ιδιότητα του επενδυτή. Παράλληλα παρέχει και νομική ασυλία στα μέλη του ΤΧΣ.

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα χρηματοδοτεί την καινοτομία

Start-ups με ώριμες και μελετημένες ιδέες ή Start-ups που έχουν δημιουργήσει προϊόντα ή υπηρεσίες που αποδεδειγμένα μπορούν να υλοποιηθούν, αποτελούν επιλογές της Παγκρήτιας Τράπεζας προς χρηματοδότηση.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Η Τράπεζα αξιοποιεί όλα τα εναλλακτικά κανάλια, το e-Banking, το Eurobank Mobile app (m-Banking), αλλά και το v–Banking, την υπηρεσία που εισήγαγε, με στόχο μια ευκολότερη καθημερινότητα για τους πελάτες της, με ασφαλή, απλό και λειτουργικό τρόπο.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Διαδικτυακή εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Ο Υφ. Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης παρουσίασε τη Δράση e-λιανικό μέσω της οποίας παρέχεται επιχορήγηση 5.000 ευρώ για την δημιουργία e-shop. Το πρόγραμμα Business Banking e-Commerce solutions σε 2 μόλις μήνες λειτουργίας έχει ήδη 1.000 εγγραφές.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

doValue: Διαχείριση του χαρτοφυλακίου Icon της Εθνικής Τράπεζας που αγόρασε η Bain Capital

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας που αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Τι ισχύει για τις αναστολές πληρωμής επιταγών

Έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικής δήλωσης από τους ενδιαφερόμενους προς τα τραπεζικά ιδρύματα. Πότε «σφραγίζεται» η επιταγή. Η υπουργική απόφαση.

Γιατί οι επιχειρήσεις της γειτονιάς αξίζουν τη στήριξή μας

Γιατί οι επιχειρήσεις της γειτονιάς αξίζουν τη στήριξή μας

Η νέα πλατφόρμα που συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους και το παράδειγμα του Ανδρέα και της Βασιλικής που κρατούν δύο γενιές με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς όλης της Ελλάδας.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Πρόγραμμα Γέφυρα και για τα επιχειρηματικά δάνεια

Με πρόταση για την πληρωμή από το Κράτος μέρους της δόσης των επιχειρηματικών δανείων κατά το πρότυπο των δάνεια ξεκινάει την άλλη Δευτέρα η συζήτηση Κυβέρνησης Θεσμών. Χρονοβόρο και με αυστηρά κριτήρια λένε οι επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών για δεύτερη χρονιά το 2020

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε το 2020 σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ισχυρή η παγκόσμια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που αναμένεται, περί τα μέσα του 2021, να έχουν καλύψει μία κρίσιμη μάζα του πληθυσμού, δύνανται να δώσουν ώθηση στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, τονίζει σε έκθεσή της η Eurobank.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο υποστήριξης των υφιστάμενων και νέων πελατών της.

EUROBANK

Eurobank: Προσαρμοσμένα κέρδη 348 εκατ. στο 9μηνο

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά 7,8δισ. σε ετήσια βάση. Αύξηση ενήμερων χορηγήσεων κατά 1,5 δις. ευρώ. Στο 15,6% διαμορφώθηκε ο δείκτης κεφαλαίων CET1. Η ζημιά από τις συναλλαγές Cairo & FPS φτάνουν τα €1,334 δισ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Σειρά εκδηλώσεων για την ενίσχυση της αξίας της αποταμίευσης 

Η τράπεζα έχει μοιράσει πάνω από 2 εκατ. κλασικούς κουμπαράδες στα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, φέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η παράδοση.

Χαρτονομίσματα τουρκικής λίρας

Τουρκική λίρα: Νέο ισχυρό "χαστούκι". Πτώση 2% και ιστορικό χαμηλό απέναντι σε δολάριο & ευρώ

Κατάρρευση μέσα σε λίγα λεπτά για την τουρκική λίρα μετά από τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Που διαμορφώνεται η ισοτιμία με δολάριο και ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στην Ελλάδα

Είναι η 3η χρονιά που η Eurobank κατακτά την κορυφαία αυτή διάκριση από το Global Finance, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπειά της στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Παγκόσμια Τράπεζα: 12 δισ. δολάρια για εμβόλια κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την κίνηση αυτή να στείλει ένα μήνυμα στη φαρμακευτική βιομηχανία ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της covid-19.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Να μείνουν ανοικτές οι "κάνουλες" της ρευστότητας στην οικονομία

Με την ταυτόχρονη αντίδραση επιχειρήσεων, κυβέρνησης και τραπεζών, το κενό ρευστότητας που δημιούργησε η πτώση της ζήτησης λόγω πανδημίας σχεδόν καλύπτεται και λειτουργεί ως "φρένο" στις επιδράσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

EUROBANK

Eurobank: Καθαρά κέρδη €176 εκατ. το Α΄ εξάμηνο

Στο 15,3%, το χαμηλότερο ποσοστό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μείωσε τον δείκτη NPEs η Eurobank στο εξάμηνο. Παράλληλα πέτυχε καθαρά κέρδη 176 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πιο κοντά στο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων στο 13%

Η Alpha Bank κατέθεσε χθες αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων "Ηρακλής" για το μεγαλύτερο μέρος του project Galaxy. Τι λέει η τράπεζα για τις συζητήσεις με τους τέσσερις επενδυτές της sortlist.