news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με κεφάλαια ύψους 6,87 εκατ.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με κεφάλαια ύψους 6,87 εκατ.

Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ η Τράπεζα ενέκρινε τη χορήγηση επιδοτούμενων δανείων ύψους 6,87 εκατ. ευρώ, ενώ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων έχει υποδεχθεί πάνω από 320 αιτήματα που αντιστοιχούν σε δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Στιγμιότυπο από την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία αρχείου)

Π. Μυλωνάς: Στα 3,5 δισ. οι εκταμιεύσεις δανείων για το 2020- Κάτω του 15% τα κόκκινα δάνεια

Δέσμευσή μας είναι η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων. Τα επιτεύγματα και οι στόχοι του Ομίλου.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία η πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού

Προχωρά τις διαδικασίες για το project Galaxy η τράπεζα. Αποχωρεί από τη θέση του CEO στη Cepal ο Richard Langstaff, αναλαμβάνει ο Θ. Αθανασόπουλος. Νέος πρόεδρος στην εταιρεία διαχείρισης θα αναλάβει ο Αρ. Θεοδωρίδης.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αιτήσεις 5 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις για το πρόγραμμα εγγυοδοσίας

Η Τράπεζα έχει δεχθεί 21.608 αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εγγυοδοσίας της ΕΑΤ, ενώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχει αναλάβει να διαχειριστεί το 32% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν.

Δάνειο

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγγυημένα δάνεια σε επιχειρήσεις

Η Τράπεζα Ηπείρου είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, χορηγώντας δάνεια κεφαλαίου κίνησης με 80% Εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Eurobank

Eurobank: Στα 57 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων του 2020 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019. Το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές Cairo & FPS. Τι εκτιμά ο CEO Φωκίων Καραβίας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συζητά με επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 304 εκατ. στο α΄τρίμηνο του 2020 με αύξηση των προβλέψεων 486 εκατ.

Κέρδη 775 εκατ. ευρώ χάρις στο swap με το Δημόσιο. Υποβλήθηκαν 60.000 αιτήσεις για διευκόλυνση καταβολής οφειλών. Αύξηση εκταμιεύσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ. Το μήνυμα του Π. Μυλωνά για την επόμενη ημέρα.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου ο Γ. Ανδριτσάνος

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα δάνεια με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ποιοι και πώς θα λάβουν δάνεια με εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Περί την 15η Ιουνίου αναμένεται οι τράπεζες να μπορούν να δεχτούν αιτήσεις ενδιαφερομένων. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Ανάπτυξη μέσω ξένων επενδύσεων και αποταμίευσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μονοπάτι υψηλότερων ρυθμών μεγέθυνσης είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από την αλλοδαπή και η παράλληλη ενίσχυση των κινήτρων για αποταμίευση του ιδιωτικού τομέα.

Υποκατάστημα τράπεζας

ΕΕΤ: Οι χρεώσεις των τραπεζών στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη

Οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών αποτελούν μόνο το 16% των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ για τις ευρωπαϊκες τράπεζες το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο και ανέρχεται σε 33%.

Γυναίκα στο όριο της φτώχειας (φωτογραφία αρχείου)

Παγκόσμια Τράπεζα: Ο κορονοϊός φέρνει 60 εκατομμύρια ανθρώπους στο όριο της φτώχειας

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προειδοποιεί, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να βρεθούν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας, λόγω του κορονοϊού.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εκπαιδεύοντας τους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει του πελάτες της ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για τις συναλλαγές τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τα καταστήματα της Τράπεζας.

EUROBANK

Eurobank: Ολοκληρώνει τις πρώτες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Αίτημα για την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκατ. υπέβαλε η Eurobank. Έμπρακτη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δηλώνει ο Γ. Ζαββός

Υποκατάστημα της Attica bank  στην οδό Πανεπιστημίου

Attica Bank: Δάνεια με επιδότηση επιτοκίου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Η χρηματοδότηση παρέχεται με τη μορφή δανείων κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκή τιμολόγηση καθώς το 40% κάθε χρηματοδότησης που προέρχεται από Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ είναι άτοκο.

Φωτό αρχείου: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: H ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ έως και 60 δισ. ευρώ

"Η υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου θα μπορούσε να αποτελέσει θεμέλιο λίθο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας" αναφέρει η ΕΤΕ.

Το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Πάγωμα δόσεων σε επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου

Η Εθνική Τράπεζα δίνει δυνατότητα μετάθεσης μέρους ή και του συνόλου των δόσεων ως τα τέλη του έτους σε συνεπείς επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε επαγγελματίες και ιδιώτες.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υπέρτατο καθήκον η διαφύλαξη του εθνικού παραγωγικού ιστού

"Υπέρτατο καθήκον μας να βγουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας αλώβητοι από την κρίση και να διαφυλάξουμε τον εθνικό παραγωγικό ιστό" τονίζει σε μήνυμα του προς το προσωπικό ο CEO της Alpha Bank Β. Ψάλτης.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η Eurobank προχωρά στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 80 εκατ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 24,4% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη είναι πριν εφαρμοστούν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου

Το σχέδιο ταχείας εξυγίανσης του ισολογισμού που παρουσίασε η Eurobank το Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Στο 15,9% ο Δείκτης των NPEs. Καμία πρακτική επίδραση στις σχέσεις, τις συναλλαγές και τα οικονομικά δεδομένα των πελατών και των μετόχων.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη

Κορονοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα αποφασιστούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Ρευστότητα 40 δισ. ευρώ για τη στήριξη και των Ελληνικών επιχειρήσεων

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 40 δισ. ευρώ για ευρωπαϊκές και ελληνικές εταιρείες.

Ο Βασίλειος Ψάλτης

Ψάλτης: Οι προτεραιότητες της Alpha Bank για επιβράδυνση του κορονοϊού

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Alpha Bank, σύμφωνα με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το προσωπικό και προσθέτει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Group Human Resources

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Group Human Resources από τις 16 Μαρτίου 2020, στη θέση της κυρίας Αναστασίας Μακαριγάκη.

Υποκατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη

Eurobank: Αύξηση 36,2% των καθαρών, μετά φόρων, κερδών - Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 2020 - 2022

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά €3,7 δισ. έναντι του 2018. Το CET1 ανήλθε σε 16,7% και ο δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις βελτιώθηκε σε 83,2%. Καραβίας: Η Eurobank θα υποστηρίξει τους πελάτες της που θα υποστούν επιπτώσεις λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Κατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Πτώση του ΑΕΠ κατά 0,4% - 0,9% το 2020 λόγω κορονοϊού

Τις συνέπειες του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να αναλύσει με έκθεσή της η Alpha Bank. Τα τρία πιθανά σενάρια που εξετάζει και η επιβράδυνση της οικονομίας. Ποιοι κλάδοι θα επηρεαστούν και σε τι βαθμό.

Τράπεζα Πειραιώς: Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης

Τράπεζα Πειραιώς: Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης

Οι προσφορές προήλθαν από περίπου 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία.

Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ Τράπεζας

Αποζημίωση από τράπεζα σε ηλικιωμένη - Της έστειλαν κάρτα με ταχυδρομείο και την έκλεψαν επιτήδειοι

Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας οι υπάλληλοι της Τράπεζας δεν τήρησαν την υποχρέωση για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών, με αποτέλεσμα η 76χρονη να πέσει θύμα επιτηδείων, που "σήκωσαν" χρήματα από τον λογαριασμό της.