news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Πρόγραμμα Γέφυρα και για τα επιχειρηματικά δάνεια

Με πρόταση για την πληρωμή από το Κράτος μέρους της δόσης των επιχειρηματικών δανείων κατά το πρότυπο των δάνεια ξεκινάει την άλλη Δευτέρα η συζήτηση Κυβέρνησης Θεσμών. Χρονοβόρο και με αυστηρά κριτήρια λένε οι επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών για δεύτερη χρονιά το 2020

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε το 2020 σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ισχυρή η παγκόσμια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που αναμένεται, περί τα μέσα του 2021, να έχουν καλύψει μία κρίσιμη μάζα του πληθυσμού, δύνανται να δώσουν ώθηση στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, τονίζει σε έκθεσή της η Eurobank.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο υποστήριξης των υφιστάμενων και νέων πελατών της.

EUROBANK

Eurobank: Προσαρμοσμένα κέρδη 348 εκατ. στο 9μηνο

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά 7,8δισ. σε ετήσια βάση. Αύξηση ενήμερων χορηγήσεων κατά 1,5 δις. ευρώ. Στο 15,6% διαμορφώθηκε ο δείκτης κεφαλαίων CET1. Η ζημιά από τις συναλλαγές Cairo & FPS φτάνουν τα €1,334 δισ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Σειρά εκδηλώσεων για την ενίσχυση της αξίας της αποταμίευσης 

Η τράπεζα έχει μοιράσει πάνω από 2 εκατ. κλασικούς κουμπαράδες στα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, φέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η παράδοση.

Χαρτονομίσματα τουρκικής λίρας

Τουρκική λίρα: Νέο ισχυρό "χαστούκι". Πτώση 2% και ιστορικό χαμηλό απέναντι σε δολάριο & ευρώ

Κατάρρευση μέσα σε λίγα λεπτά για την τουρκική λίρα μετά από τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Που διαμορφώνεται η ισοτιμία με δολάριο και ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στην Ελλάδα

Είναι η 3η χρονιά που η Eurobank κατακτά την κορυφαία αυτή διάκριση από το Global Finance, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπειά της στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Παγκόσμια Τράπεζα: 12 δισ. δολάρια για εμβόλια κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την κίνηση αυτή να στείλει ένα μήνυμα στη φαρμακευτική βιομηχανία ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της covid-19.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Να μείνουν ανοικτές οι "κάνουλες" της ρευστότητας στην οικονομία

Με την ταυτόχρονη αντίδραση επιχειρήσεων, κυβέρνησης και τραπεζών, το κενό ρευστότητας που δημιούργησε η πτώση της ζήτησης λόγω πανδημίας σχεδόν καλύπτεται και λειτουργεί ως "φρένο" στις επιδράσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

EUROBANK

Eurobank: Καθαρά κέρδη €176 εκατ. το Α΄ εξάμηνο

Στο 15,3%, το χαμηλότερο ποσοστό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μείωσε τον δείκτη NPEs η Eurobank στο εξάμηνο. Παράλληλα πέτυχε καθαρά κέρδη 176 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πιο κοντά στο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων στο 13%

Η Alpha Bank κατέθεσε χθες αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων "Ηρακλής" για το μεγαλύτερο μέρος του project Galaxy. Τι λέει η τράπεζα για τις συζητήσεις με τους τέσσερις επενδυτές της sortlist.

Εθνική Τράπεζα

Καραμούζης (Εθνική Τράπεζα): 43,8 δισ. ευρώ θα χρειαστεί ο κλάδος της Ενέργειας μέχρι το 2030

Στα 9 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στον κλάδο την επόμενη τριετία, τόνισε το στέλεχος της ΕΤΕ. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ρευστότητα, ιδέες και λύσεις». Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζα.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με κεφάλαια ύψους 6,87 εκατ.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με κεφάλαια ύψους 6,87 εκατ.

Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ η Τράπεζα ενέκρινε τη χορήγηση επιδοτούμενων δανείων ύψους 6,87 εκατ. ευρώ, ενώ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων έχει υποδεχθεί πάνω από 320 αιτήματα που αντιστοιχούν σε δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Στιγμιότυπο από την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία αρχείου)

Π. Μυλωνάς: Στα 3,5 δισ. οι εκταμιεύσεις δανείων για το 2020- Κάτω του 15% τα κόκκινα δάνεια

Δέσμευσή μας είναι η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων. Τα επιτεύγματα και οι στόχοι του Ομίλου.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία η πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού

Προχωρά τις διαδικασίες για το project Galaxy η τράπεζα. Αποχωρεί από τη θέση του CEO στη Cepal ο Richard Langstaff, αναλαμβάνει ο Θ. Αθανασόπουλος. Νέος πρόεδρος στην εταιρεία διαχείρισης θα αναλάβει ο Αρ. Θεοδωρίδης.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αιτήσεις 5 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις για το πρόγραμμα εγγυοδοσίας

Η Τράπεζα έχει δεχθεί 21.608 αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εγγυοδοσίας της ΕΑΤ, ενώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχει αναλάβει να διαχειριστεί το 32% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν.

Δάνειο

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγγυημένα δάνεια σε επιχειρήσεις

Η Τράπεζα Ηπείρου είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, χορηγώντας δάνεια κεφαλαίου κίνησης με 80% Εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Eurobank

Eurobank: Στα 57 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων του 2020 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019. Το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές Cairo & FPS. Τι εκτιμά ο CEO Φωκίων Καραβίας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συζητά με επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 304 εκατ. στο α΄τρίμηνο του 2020 με αύξηση των προβλέψεων 486 εκατ.

Κέρδη 775 εκατ. ευρώ χάρις στο swap με το Δημόσιο. Υποβλήθηκαν 60.000 αιτήσεις για διευκόλυνση καταβολής οφειλών. Αύξηση εκταμιεύσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ. Το μήνυμα του Π. Μυλωνά για την επόμενη ημέρα.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου ο Γ. Ανδριτσάνος

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα δάνεια με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ποιοι και πώς θα λάβουν δάνεια με εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Περί την 15η Ιουνίου αναμένεται οι τράπεζες να μπορούν να δεχτούν αιτήσεις ενδιαφερομένων. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Ανάπτυξη μέσω ξένων επενδύσεων και αποταμίευσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μονοπάτι υψηλότερων ρυθμών μεγέθυνσης είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από την αλλοδαπή και η παράλληλη ενίσχυση των κινήτρων για αποταμίευση του ιδιωτικού τομέα.

Υποκατάστημα τράπεζας

ΕΕΤ: Οι χρεώσεις των τραπεζών στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη

Οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών αποτελούν μόνο το 16% των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ για τις ευρωπαϊκες τράπεζες το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο και ανέρχεται σε 33%.

Γυναίκα στο όριο της φτώχειας (φωτογραφία αρχείου)

Παγκόσμια Τράπεζα: Ο κορονοϊός φέρνει 60 εκατομμύρια ανθρώπους στο όριο της φτώχειας

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προειδοποιεί, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να βρεθούν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας, λόγω του κορονοϊού.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Εκπαιδεύοντας τους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει του πελάτες της ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για τις συναλλαγές τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τα καταστήματα της Τράπεζας.

EUROBANK

Eurobank: Ολοκληρώνει τις πρώτες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Αίτημα για την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκατ. υπέβαλε η Eurobank. Έμπρακτη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δηλώνει ο Γ. Ζαββός

Υποκατάστημα της Attica bank  στην οδό Πανεπιστημίου

Attica Bank: Δάνεια με επιδότηση επιτοκίου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Η χρηματοδότηση παρέχεται με τη μορφή δανείων κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκή τιμολόγηση καθώς το 40% κάθε χρηματοδότησης που προέρχεται από Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ είναι άτοκο.

Φωτό αρχείου: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: H ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ έως και 60 δισ. ευρώ

"Η υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου θα μπορούσε να αποτελέσει θεμέλιο λίθο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας" αναφέρει η ΕΤΕ.

Το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Πάγωμα δόσεων σε επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου

Η Εθνική Τράπεζα δίνει δυνατότητα μετάθεσης μέρους ή και του συνόλου των δόσεων ως τα τέλη του έτους σε συνεπείς επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε επαγγελματίες και ιδιώτες.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υπέρτατο καθήκον η διαφύλαξη του εθνικού παραγωγικού ιστού

"Υπέρτατο καθήκον μας να βγουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας αλώβητοι από την κρίση και να διαφυλάξουμε τον εθνικό παραγωγικό ιστό" τονίζει σε μήνυμα του προς το προσωπικό ο CEO της Alpha Bank Β. Ψάλτης.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η Eurobank προχωρά στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 80 εκατ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 24,4% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη είναι πριν εφαρμοστούν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.