news 24/7

ΤΡΑΠΕΖΑ

Φωτό αρχείου: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: H ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ έως και 60 δισ. ευρώ

"Η υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου θα μπορούσε να αποτελέσει θεμέλιο λίθο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας" αναφέρει η ΕΤΕ.

Το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Πάγωμα δόσεων σε επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου

Η Εθνική Τράπεζα δίνει δυνατότητα μετάθεσης μέρους ή και του συνόλου των δόσεων ως τα τέλη του έτους σε συνεπείς επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε επαγγελματίες και ιδιώτες.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υπέρτατο καθήκον η διαφύλαξη του εθνικού παραγωγικού ιστού

"Υπέρτατο καθήκον μας να βγουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας αλώβητοι από την κρίση και να διαφυλάξουμε τον εθνικό παραγωγικό ιστό" τονίζει σε μήνυμα του προς το προσωπικό ο CEO της Alpha Bank Β. Ψάλτης.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η Eurobank προχωρά στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 80 εκατ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 24,4% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη είναι πριν εφαρμοστούν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου

Το σχέδιο ταχείας εξυγίανσης του ισολογισμού που παρουσίασε η Eurobank το Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Στο 15,9% ο Δείκτης των NPEs. Καμία πρακτική επίδραση στις σχέσεις, τις συναλλαγές και τα οικονομικά δεδομένα των πελατών και των μετόχων.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη

Κορονοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα αποφασιστούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Ρευστότητα 40 δισ. ευρώ για τη στήριξη και των Ελληνικών επιχειρήσεων

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 40 δισ. ευρώ για ευρωπαϊκές και ελληνικές εταιρείες.

Ο Βασίλειος Ψάλτης

Ψάλτης: Οι προτεραιότητες της Alpha Bank για επιβράδυνση του κορονοϊού

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Alpha Bank, σύμφωνα με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το προσωπικό και προσθέτει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Group Human Resources

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Group Human Resources από τις 16 Μαρτίου 2020, στη θέση της κυρίας Αναστασίας Μακαριγάκη.

Υποκατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη

Eurobank: Αύξηση 36,2% των καθαρών, μετά φόρων, κερδών - Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 2020 - 2022

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά €3,7 δισ. έναντι του 2018. Το CET1 ανήλθε σε 16,7% και ο δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις βελτιώθηκε σε 83,2%. Καραβίας: Η Eurobank θα υποστηρίξει τους πελάτες της που θα υποστούν επιπτώσεις λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Κατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Πτώση του ΑΕΠ κατά 0,4% - 0,9% το 2020 λόγω κορονοϊού

Τις συνέπειες του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να αναλύσει με έκθεσή της η Alpha Bank. Τα τρία πιθανά σενάρια που εξετάζει και η επιβράδυνση της οικονομίας. Ποιοι κλάδοι θα επηρεαστούν και σε τι βαθμό.

Τράπεζα Πειραιώς: Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης

Τράπεζα Πειραιώς: Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης

Οι προσφορές προήλθαν από περίπου 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία.

Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ Τράπεζας

Αποζημίωση από τράπεζα σε ηλικιωμένη - Της έστειλαν κάρτα με ταχυδρομείο και την έκλεψαν επιτήδειοι

Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας οι υπάλληλοι της Τράπεζας δεν τήρησαν την υποχρέωση για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών, με αποτέλεσμα η 76χρονη να πέσει θύμα επιτηδείων, που "σήκωσαν" χρήματα από τον λογαριασμό της.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας

Αλέξης Τσίπρας: "Να ανακληθούν οι απολύσεις των τραπεζικών υπαλλήλων"

"Η ανάπτυξη δε θα έρθει με συμπίεση των εργασιακών σχέσεων" σημείωσε στην συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

EUROBANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

ΕΕ: Πράσινο φως για εξαγορά θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς από Eurobank σε Βουλγαρία

Κατόπιν καταγγελίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Eurobank συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Alpha Bank: Καθοριστική σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εταιρικής κουλτούρας

Alpha Bank: Καθοριστική σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εταιρικής κουλτούρας

"H τράπεζα του μέλλοντος τοποθετεί την εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της" σημείωσε ο Chief Digital Officer and Retail Banking Products της Alpha Bank, Δαμιανός Χαραλαμπίδης.

Κόσμος στις τράπεζες

Κατατέθηκε στην Βουλή ο νόμος για το σχέδιο Ηρακλής

Ο "Ηρακλής" βασίζεται στο μοντέλο των κρατικών εγγυήσεων GACs που υιοθετήθηκε στην Ιταλία - Η εφαρμογή του σχεδίου που έχει ως στόχο την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έως και 30 δις ευρώ μέχρι και το 2021.

Φωτό αρχείου: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στα 423 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων για το εννεάμηνο του 2019

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά, τα αποτελέσματα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού και της ενίσχυσης της κερδοφορίας.

Κατάστημα της τράπεζας Eurobank

Global Finance: Η Eurobank "Καλύτερη Τράπεζα Private Banking" σε Ελλάδα και Κύπρο

Η συντακτική επιτροπή του διεθνούς κύρους περιοδικού επέλεξε τους νικητές, λαμβάνοντας υπόψιν οικονομικά στοιχεία, όπως η απόδοση των επενδύσεων και τα κέρδη αλλά και η διείσδυση στην αγορά.

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Βγαίνει ο λογαριασμός για την ανάπτυξη το 2020

 Μετά τον «Ηρακλή» ενεργοποιείται το σχέδιο της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι η χώρα μας μπορεί να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% με 2,5%.