Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να αποτρέψει τους αυστηρούς όρους της ΕΕ για τη Lufthansa

Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να αποτρέψει τους αυστηρούς όρους της ΕΕ για τη Lufthansa
Αεροπλάνο της Lufthansa AP Photo/Mark Baker

Η Μέρκελ φέρεται να είπε ότι δεν θα αφήσει να επηρεασθεί "πάρα πολύ" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι "θα είναι μια σκληρή μάχη"

Η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) προτίθεται να αντιτεθεί στα ενδεχόμενα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη διάσωση της Lufthansa μόνο υπό αυστηρούς όρους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelblatt, η Κομισιόν σχεδιάζει να αφαιρέσει από τη Lufthansa πολύτιμα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης στη Φρανκφούρτη και στο Μόναχο, από τους μεγάλους κεντρικούς κόμβους της εταιρείας Αυτό επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ορισμένοι συμμετασχόντες σε σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU). Η Μέρκελ φέρεται όμως να είπε ότι δεν θα αφήσει να επηρεασθεί «πάρα πολύ» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι «θα είναι μια σκληρή μάχη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η διοίκηση της Lufthansa συμφώνησαν καταρχάς σε κρατική ενίσχυση –της πληγείσας από την κρίση του κορονοϊού αεροπορικής εταιρείας– ύψους 9 δισεκατομμυρίων και σε κρατική συμμετοχή 20%. Η συμφωνία έγινε στα πλαίσια του σχεδίου διάσωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως τόνιζαν κυβερνητικοί κύκλοι τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Την ενίσχυση αυτή πρέπει όμως να εγκρίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προτίθεται να θέσει αυστηρούς όρους, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα