Γερμανία: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τα θύματα

Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τα θύματα έξω από την συναγωγή στην Γερμανία

Με απόλυτη ψυχραιμία, ντυμένος με στρατιωτικά και πίσω από ένα αυτοκίνητο πυροβολεί τα θύματά του ο δράστης της επίθεσης στο Χάλε της Γερμανίας. Δυο οι νεκροί

Ένα βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, από την ένοπλη επίθεση έξω από μια συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.

Από την ένοπλη επίθεση έπεσαν νεκροί δυο άνθρωποι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες. Δεύτερη ανάρτηση δείχνει τον δράστη να οπλοφορεί και να σημαδεύει προς τον κόσμο. 

Σημειώνεται ότι ένα άτομο συνελήφθη όπως ανέφερε η αστυνομία. «Οι δυνάμεις μας συνέλαβαν ένα άτομο», ανέφερε η αστυνομία του Χάλε στον λογαριασμό της στο Twitter. «Παραμένουμε ωστόσο σε επιφυλακή.

Η πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας
Η πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας

Έχουμε αναπτύξει δυνάμεις μέσα και γύρω από τη Χάλε και προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση μέχρι να έχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες».

Πυροβολισμοί στη Γερμανία - Δύο νεκροί
Πυροβολισμοί στη Γερμανία - Δύο νεκροί AP

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή και πως μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε επίσης σε εβραϊκό νεκροταφείο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο n-tv πως ένας δράστης έριξε πυροβολισμούς μέσα σε ένα κατάστημα κεμπάμπ στη Χάλε.

Πυροβολισμοί στη Γερμανία - Δύο νεκροί
Πυροβολισμοί στη Γερμανία - Δύο νεκροί AP

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

Οι αρχικές ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσαν πληροφορίες που συνέδεαν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την επίθεση με χειροβομβίδα με εβραϊκούς στόχους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε συναγωγή - Δύο νεκροί

SHARE: