Γερμανία: Μία νεκρή μετά από επίθεση χάκερ σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Γερμανία: Μία νεκρή μετά από επίθεση χάκερ σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Χάκερ "επιτέθηκαν" στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Ξαφνικά όλα παρέλυσαν. Η πρώτη απώλεια ζωής από κυβερνοεπίθεση

“Θύμα” κυβερνοεπίθεσης έπεσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Μια ασθενής έχασε τη ζωή της, καθώς οι γιατροί έσπευσαν να την μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο. Οι εισαγγελείς της Κολωνίας έκαναν λόγο για υπόθεση ανθρωποκτονίας, αποδίδοντας τις ευθύνες στους χάκερ.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για την πρώτη κυβερνοεπίθεση, που “κοστίζει” ανθρώπινη ζωή.

Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου. Το Νοσοκομείο “χτυπήθηκε” από τους χάκερ με αποτέλεσμα όλα τα συστήματα να “παραλύσουν”. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης, κλείδωσαν 30 σέρβερ. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακό υλικό με τα ιστορικά των ασθενών και αίθουσες χειρουργείων ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν.

Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν σοβαρό κίνδυνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί, με δεκάδες χρήστες να διεκδικούν τεράστια ποσά σε κρυπτονομίσματα.

Η ασθενής που έχασε τη ζωή της, είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο και επρόκειτο να προβεί σε κρίσιμη εγχείρηση. Όμως, καθώς τα πάντα είχαν παραλύσει, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αδύνατο. Η ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βούπερταλ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής κατέληξε.

Η διαδρομή που ακολούθησε το ασθενοφόρο


Σύμφωνα με ορισμένα τοπικά μέσα, οι χάκερς στην πραγματικότητα στόχευαν το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ και όχι το νοσοκομείο. Μάλιστα, μόλις αντιλήφθηκαν το λάθος τους, έδωσαν τους κωδικούς για να ξεκλειδωθούν οι σέρβερ.

Παράλληλα διερευνάται η πιθανότητα να συνδέονται η κυβερνοεπίθεση και ο θάνατος της ασθενούς την ίδια στιγμή που το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθεί να επανέλθει στην “κανονικότητα”, επαναφέροντας σταδιακά τα συστήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα