Γερμανία: Νέα καθυστέρηση στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης

Social Democratic Party, SPD, chairman Martin Schulz addresses the media during a news conference after a board meeting at the  party's headquarter in Berlin, Germany, Monday, Dec. 4, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
Social Democratic Party, SPD, chairman Martin Schulz addresses the media during a news conference after a board meeting at the party's headquarter in Berlin, Germany, Monday, Dec. 4, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Σε μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του προσανατολίζεται το SPD. Σ' αυτό θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Νέα καθυστέρηση αναμένεται να σημειωθεί στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) σκοπεύει να μεταθέσει το έκτακτο συνέδριό του, στο οποίο θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το SPD «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει, έγραψε το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός του, Μάρτιν Σουλτς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Το έκτακτο συνέδριο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στην Βόννη, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14 του ίδιου μήνα.

Το κόμμα επιθυμεί μεγαλύτερη άνεση χρόνου προκειμένου να διαβουλευθεί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), διότι, όπως έγραψε ο κ. Σουλτς, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θέλουν να ξεκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες μόνο μετά την δική τους κομματική εκδήλωση στις 4-6 Ιανουαρίου στην Άνω Βαυαρία.

Την Τετάρτη πάντως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση προετοιμασίας των συνομιλιών, σε επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων και επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο Βερολίνο, ενώ η έναρξη των διαπραγματεύσεων σε διευρυμένο κύκλο δεν αναμένεται πριν από τις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, ο σχηματισμός κυβέρνησης, αν όλα εξελιχθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον Μάρτιο.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Handelsblatt: Το υπουργείο Οικονομικών θέλει το SPD

SHARE:

24Media Network