Γερμανία: Ο απόγονος του Κάιζερ “αδειάζει” τους οπαδούς του Ράιχ για τον κορονοϊό

Γερμανία: Ο απόγονος του Κάιζερ “αδειάζει” τους οπαδούς του Ράιχ για τον κορονοϊό
Διαδηλωτές στη Γερμανία κατά της μάσκας για τον κορονοϊό AP

Ο πρίγκιπας Γκέοργκ Φρίντριχ δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τις διαμαρτυρίες Γερμανών για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ως επικεφαλής του Οίκου των Χοεντσόλερν, ο πρίγκιπας Γκέοργκ Φρίντριχ της Πρωσίας, επέκρινε τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπροστά στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Reichstag), κάνοντας μάλιστα κατάχρηση των των εμβλημάτων του Γερμανικού Ράιχ. Ο πρόγονός του, ο Γουλιέλμος Β΄, εγκαινίασε το κτίριο το 1894.

«Έχω δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια στο να επεξεργαστούμε συνειδητά την ιστορία μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των φωτεινών και σκοτεινών πλευρών της, έτσι ώστε να μην αφήσουμε μια μέρα την ερμηνεία της σε εκείνους που προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν για δικούς τους ιδεολογικούς σκοπούς. Τα γεγονότα του τελευταίου Σαββατοκύριακου έδειξαν τις συνέπειες της έλλειψης ιστορικής ευαισθητοποίησης με θλιβερό τρόπο», δήλωσε ο απόγονος του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Neue Osnabruecker Zeitung». 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διαδήλωση των “κορονο-σκεπτικιστών”, αρκετοί οπαδοί του Ράιχ και ακροδεξιοί εξτρεμιστές, ανέμιζαν την ασπρομαυροκόκκινη σημαία του Γερμανικού Ράιχ, και περιστασιακά την πολεμική σημαία του Ράιχ. Και τα δύο είναι μεν νόμιμα ιστορικά σύμβολα, αλλά συνδέονται πλέον με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα