Γερμανία: Παραμένουν οι βασικοί περιορισμοί έως τις 10 Μαΐου

Γερμανία: Παραμένουν οι βασικοί περιορισμοί έως τις 10 Μαΐου
Πολίτες περιμένουν το μετρό στο Βερολίνο (Kay Nietfeld/dpa via AP) AP

"Οι περιορισμοί δημόσιων επαφών σίγουρα θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου" ανακοίνωσε ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Οι περιορισμοί δημόσιων επαφών σίγουρα θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου. Ορισμένα κρατίδια το έχουν ήδη αποφασίσει και δεν θέλουν να συζητήσουν για μεγαλύτερη άρση περιορισμών μέχρι τις 6 Μαΐου. Κατά συνέπεια, το βασικό πακέτο περιοριστικών μέτρων που γνωρίζουμε θα παραταθεί έως τις 10 Μαΐου», δήλωσε πριν από την σημερινή τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv ο υπουργός καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Η σημερινή συζήτηση της καγκελάριου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το απόγευμα θα αφορά κυρίως στις προτάσεις των αρμοδίων υπουργών, λ.χ. για τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τον αθλητισμό», συνέχισε.

«Υπάρχει πάντως ομοφωνία ότι πρέπει να έχουμε προηγουμένως τα ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις των πρώτων μέτρων χαλάρωσης πριν γίνουν περαιτέρω βήματα χαλάρωσης. Επ’αυτού θα γίνει συζήτηση με τα κρατίδια στις 6 Μαΐου», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Το σημαντικό είναι τώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε μετά τα όποια περαιτέρω βήματα χαλάρωσης να βελτιωθεί η δυνατότητα ιχνηλάτησης, για παράδειγμα με μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων. Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή από την Apple και την Google να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του λειτουργικού τους συστήματος για τη μέτρηση των αποστάσεων. Δεν μπορώ ακόμα να καθορίσω το χρονικό σημείο λειτουργίας του συστήματος, αλλά το περιμένουμε εναγωνίως. Το χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο επικεφαλής της καγκελαρίας.

Ο Μπράουν είπε επίσης πως αναμένει την επόμενη βδομάδα την απόφαση για το αν θα ξεκινήσει και πάλι το γερμανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα (Bundesliga) με αγώνες οι οποίοι να διεξάγονται χωρίς θεατές. «Δεν τολμώ πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της συζήτησης, επειδή υπάρχουν αντιφατικές εκτιμήσεις για το πόσο σκόπιμο θα ήταν κάτι τέτοιο», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα