Γερμανία: Πιο δημοφιλής από την Μέρκελ η νέα επικεφαλής του CDU

Η Άνγκελα Μέρκελ συγχαίρει την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την εκλογή της στην ηγεσία του CDU
Η Άνγκελα Μέρκελ συγχαίρει την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την εκλογή της στην ηγεσία του CDU AP

Κερδίζει έδαφος στις καρδιές των Γερμανών ψηφοφόρων η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, αφού εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας από τη νέα καγκελάριο της Γερμανίας.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) είναι πιο δημοφιλής από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδαματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά. Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

ADVERTISING

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά. Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Η Μέρκελ έφυγε, το CDU ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Τέσσερις στους δέκα θέλουν να παραμείνει καγκελάριος η Μέρκελ

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ τον Ιανουάριο

Τι θα πει ο Κυριάκος στη Μέρκελ;

SHARE:

24Media Network