Γερμανία: Ψάχνουν για τρομοκράτες μέσα στους πρόσφυγες

Γερμανία: Ψάχνουν για τρομοκράτες μέσα στους πρόσφυγες

Ανήσυχη είναι η Γερμανική Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς πιστεύει πως, μέσω Ελλάδας, έφτασαν στη Γερμανία ακραίοι Ισλαμιστές

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν 40 υποθέσεις στις οποίες μαχητικοί ισλαμιστές πιστεύεται ότι εισήλθαν στη χώρα με το πρόσφατο προσφυγικό κύμα από τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο αριθμός δείχνει πως οι υποθέσεις αυτές έχουν διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο και είναι πιθανό να αυξήσει τις ανησυχίες για το επίπεδο της απειλής στη Γερμανία, η οποία δεν έχει πληγεί από ευρείας κλίμακας ισλαμιστικές επιθέσεις, όπως αυτές που συγκλόνισαν τους τελευταίους μήνες τις γειτονικές της χώρες Γαλλία και Βέλγιο.

Στο παρελθόν, η γερμανική κυβέρνηση είχε υποβαθμίσει τους κινδύνους να εισέλθουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη μαζί με το κύμα των μεταναστών, εν μέρει για να αποφύγει να ενισχύσει τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την εισροή, που έφθασε πέρυσι το ρεκόρ του 1,1 εκατ. ανθρώπων.

Όμως ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα πως, παρόλο που υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι για να περάσουν λαθραία στην Ευρώπη μαχητές, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως έστειλε μερικούς μέσω της οδού των Βαλκανίων από την Ελλάδα ώστε να τροφοδοτήσει τον φόβο για τους πρόσφυγες και "να στείλει ένα πολιτικό σήμα".

"Δεν σας λέω κάποιο μυστικό όταν λέω ότι ανησυχώ για τον υψηλό αριθμό μεταναστών των οποίων την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είχαν χαρτιά όταν μπήκαν στη χώρα", είπε ο Μάασεν.

Μια εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (Bundeskriminalamt, BKA) δήλωσε ότι υπήρξαν στη χώρα 369 προειδοποιήσεις για εξτρεμιστές που ενδέχεται να εισήλθαν στη χώρα αφότου επιταχύνθηκε πέρυσι η εισροή των προσφύγων, 40 από τους οποίους χρήζουν περαιτέρω έρευνας από τις αρχές.

Σημειώνεται δηλαδή μια κάθετη αύξηση από τις 213 προειδοποιήσεις και τις 18 έρευνες που είχε καταγράψει η αστυνομία στις αρχές Ιανουαρίου.

"Αξιωματούχοι των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν ενδείξεις ότι μέλη και υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων περνούν λαθραία μαζί με πρόσφυγες, με στοχευμένο, οργανωμένο τρόπο, για να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Γερμανία", δήλωσε η εκπρόσωπος της BKA, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί οριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Γερμανία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο Β σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Συναγερμός στο Μόναχο: Ένας νεκρός από την επίθεση στο σταθμό του τρένου

SHARE:

24Media Network