Γερμανία: Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης

Polizeibeamte des Einsatz-Sonderkommandos verlassen am Mittwoch (11.03.2009) die Albertville-Realschule in Winnenden. Ein 17 Jahre alter Amokläufer hat am Mittwochmorgen mindestens 15 Menschen und anschließend sich selbst getötet, darunter mindestens neun Schüler und drei Lehrer der Schule. Foto: Norbert Försterling dpa/lsw +++(c) dpa - Bildfunk+++
Polizeibeamte des Einsatz-Sonderkommandos verlassen am Mittwoch (11.03.2009) die Albertville-Realschule in Winnenden. Ein 17 Jahre alter Amokläufer hat am Mittwochmorgen mindestens 15 Menschen und anschließend sich selbst getötet, darunter mindestens neun Schüler und drei Lehrer der Schule. Foto: Norbert Försterling dpa/lsw +++(c) dpa - Bildfunk+++ DPA

Ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε κινηματογράφο στην Έσση έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς των ειδικών δυνάμεων

Για άτομο «ψυχικά διαταραγμένο» και όχι για οργανωμένο τρομοκράτη, κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές της Έσσης, αναφερόμενες στον ένοπλο μασκοφόρο ο οποίος εισέβαλε πριν από λίγες ώρες σε συγκρότημα κινηματογραφικών αιθουσών στην πόλη Φιρνχάιμ, νοτίως της Φρανκφούρτης, για να πέσει τελικά νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων (SEK) της γερμανικής Αστυνομίας.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Έσσης Πέτερ Μπόιτ, έφερε μακρύκανο τουφέκι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, ενώ, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις δυνάμεις ασφαλείας, δεν είναι σαφές εάν το όπλο του δράστη ήταν αληθινό, εάν χρησιμοποιούσε άσφαιρα ή εάν διέθετε και δεύτερο όπλο. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν και πληροφορίες για περίπου 25 τραυματίες από χρήση δακρυγόνων.

Το πρώτο σήμα συναγερμού έφθασε στην Αστυνομία από υπάλληλο του κινηματογράφου στις 14.45 (τοπική ώρα) και στην περιοχή έσπευσαν με ελικόπτερο από την Φρανκφούρτη 30 μέλη της επίλεκτης μονάδας SEK, ενώ εκλήθησαν ενισχύσεις και από γειτονικές περιοχές. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή και διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ πολύ γρήγορα κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό και να εξουδετερώσουν τον δράστη, ο οποίος κρατούσε ομήρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές δεν διαθέτουν στοιχεία τα οποία να συνηγορούν στην θεωρία ότι επρόκειτο για οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα με θρησκευτικό ή εθνικιστικό υπόβαθρο, ενώ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της περιοχής Κρίστιαν Ένγκελχαρντ, την επιχείρηση της Αστυνομίας βοήθησε και το γεγονός ότι, κυρίως λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, στον κινηματογράφο δεν υπήρχε την ώρα της επίθεσης πολύς κόσμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πυροβολισμοί σε κινηματογράφο στη Γερμανία

SHARE:

24Media Network