Γερμανία: Ρεπόρτερ σε πληγείσα περιοχή “συνελήφθη” να αλείφεται με λάσπες πριν βγει στον αέρα

Γερμανία: Ρεπόρτερ σε πληγείσα περιοχή “συνελήφθη” να αλείφεται με λάσπες πριν βγει στον αέρα
@2021 AP/Bram Janssen

Δημοσιογράφος στη Γερμανία απολύθηκε μετά από βίντεο που έφθασε στα χέρια του καναλιού, το οποίο τη δείχνει να παίρνει λάσπη από το έδαφος και να αλείφεται με αυτή, σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει από τη κακοκαιρία.

Η 39χρονη Γερμανίδα δημοσιογράφος, Susanna Ohlen, “πιάστηκε” από κάμερα, να αλείφεται με λάσπες στο σημείο που είχε μεταβεί, προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες και κατά συνέπεια απολύθηκε.

Βρισκόταν στη πόλη Bad Munstereifel, για να καταγράψει την κατάσταση έπειτα από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, που στοίχισε τις ζωές πολλών ανθρώπων στη Κεντρική Ευρώπη. Πριν ξεκινήσει το ρεπορτάζ της, η κάμερα τη δείχνει να σκύβει και να παίρνει λάσπες από το έδαφος, τις οποίες και άλειψε πάνω στο πρόσωπό της.

Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει την Susanna Ohlen με ένα μπλε πουκάμισο, καπέλο και μπότες, να σκύβει, να παίρνει τη λάσπη και να λερώνει τα ρούχα της. Στη συνέχεια το βίντεο τη δείχνει για δεύτερη φορά να σκύβει και να αλείφεται με λάσπη στο πρόσωπό της. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, ακούγεται να γελάει, όπως επιστρέφει πίσω στους συνεργάτες της.

Η ίδια είπε πως οι ενέργειές της δεν ήταν τίποτα άλλο από βοήθεια στις προσπάθειες που γίνονται για να καθαρίσει η περιοχή.

Η δήλωση του καναλιού ήταν η εξής: “Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας, έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, της δώσαμε άδεια απουσίας τη Δευτέρα, αφού ενημερωθήκαμε”. Η Ohlen, εργαζόταν στο κανάλι RTL από το 2008 και παρουσίαζε μεταξύ άλλων το Good Evening RTL, το Good Morning Germany και το Point 12.

Τη περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Ευρώπη επλήγη από σοβαρές πλημμύρες, με το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Γαλλία να έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

@2021 AP/Bram Janssen


Λόγω των πλημμυρών έχασαν τη ζωή τους 196 άνθρωποι στη Γερμανία και το Βέλγιο, ενώ άφησαν πίσω τους ζημιές αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη βόρεια Rhineland-Palatinate, τη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Γερμανίας, επιβεβαιώθηκαν 46 νεκροί, μεταξύ αυτών τέσσερις πυροσβέστες, ενώ το Βέλγιο επιβεβαίωσε 31 θύματα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

@2021 AP/Christof Stache


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και ο Βέλγος Βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέφθηκαν τα μέρη που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα