Γερμανικές εκλογές: Σύρος πρόσφυγας καλεί τους Γερμανούς στις κάλπες

A voter casts for Germany's general election at a polling station in Berlin, Sunday, Sept. 24, 2017. Chancellor Angela Merkel is widely expected to win a fourth term in office as Germans go to the polls, and this election is also likely to see the farthest right-wing party in 60 years, the anti-migrant Alternative for Germany, win seats in parliament. (AP Photo/Markus Schreiber)
A voter casts for Germany's general election at a polling station in Berlin, Sunday, Sept. 24, 2017. Chancellor Angela Merkel is widely expected to win a fourth term in office as Germans go to the polls, and this election is also likely to see the farthest right-wing party in 60 years, the anti-migrant Alternative for Germany, win seats in parliament. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

"Η δυνατότητα να ψηφίζεις και να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι ένα όνειρο για πολλούς σε αυτόν τον κόσμο" υπογραμμίζει σε ανοικτή επιστολή του ο Άμπντουλ Αμπάσι, μεταφραστής στο Γκέτινγκεν

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς διάβασε δημόσια το Σάββατο ένα μήνυμα που έλαβε μέσω Facebook από έναν νεαρό σύρο πρόσφυγα, ο οποίος προτρέπει τους Γερμανούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Στο μήνυμα-ανοικτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό ο Άμπντουλ Αμπάσι, μεταφραστής στο Γκέτινγκεν, αφηγείται ότι είδε φίλους του να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του καθώς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της Συρίας το 2012, σημείωσε ο Σουλτς.

«Οι σκοποί τους και οι επιθυμίες τους αφορούσαν πράγματα που θεωρούνται φυσιολογικά στη Γερμανία του 2017. Πέθαναν επειδή ήθελαν να ζήσουν σαν ελεύθεροι άνθρωποι (...). Ήθελαν να έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, στην πολιτική, στη χώρα τους», γράφει ο Αμπάσι.

«Η δυνατότητα να ψηφίζεις και να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι ένα όνειρο για πολλούς σε αυτόν τον κόσμο», συνεχίζει. «Πηγαίνετε να ψηφίσετε και να προστατεύσετε τη δημοκρατία σας, να προστατεύσετε εμάς από τους ανθρώπους που μας χωρίζουν σε κατηγορίες, δίνουν αγώνα για να μη ζήσουμε μαζί, θέλουν να διχάσουν την κοινωνία».

Στη σελίδα του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμπάσι αναφέρει πως κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας και σπουδάζει οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν.

Ο Σουλτς τόνισε ότι αυτή η ανοικτή επιστολή υπογραμμίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει η συμμετοχή στις εκλογές, την ώρα που το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προβλέπεται ότι θα γίνει η πρώτη ακροδεξιά παράταξη που θα εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αμπάσι ανήρτησε την ανοικτή επιστολή αυτή απαντώντας σε μια ανάρτηση του Σουλτς στο Facebook, στην οποία ο υποψήφιος του SPD αποκάλεσε την AfD «κίνδυνο για τη δημοκρατία μας» κι επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν έχει καμιά δουλειά στη Βουλή» της χώρας.

Η AfD εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει ακόμη και το 13% των ψήφων στις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, κάτι που εάν επαληθευτεί θα σημάνει πως θα γίνει το τρίτο ισχυρότερο κόμμα της χώρας.

«Τι υπέροχη επιστολή, και τι πρόκληση για εμάς», συμπλήρωσε ο Μάρτιν Σουλτς απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στην τελευταία ομιλία του πριν ανοίξουν οι κάλπες.

(Φωτό: AP / Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές εκλογές, Άνγκελα Μέρκελ, Μάρτιν Σούλτς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το βλέμμα της Ευρώπης στη Γερμανία

Γερμανικές εκλογές: Πώς συνδέεται το ακροδεξιό AfD με τον Τραμπ

Γερμανικές εκλογές: Μάχη για τους αναποφάσιστους

SHARE:

24Media Network