Γερμανικό “δώρο” στην Τουρκία για τις διερευνητικές

Γερμανικό “δώρο” στην Τουρκία για τις διερευνητικές
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας AP

"Θετική ένδειξη" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, λέγοντας πως "δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί με κυρώσεις"

“Θετική ένδειξη που περιμέναμε καιρό και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί με κυρώσεις” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

H δήλωση Μάας, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, φαίνεται πως βάζει στον πάγο την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, που οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητούσαν τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “έχουμε την προσδοκία ότι οι ενδείξεις αυτές από την Άγκυρα θα διατηρηθούν”.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμές, η οποία όμως υπογράμμισε ότι εάν η Τουρκία δεν παραμείνει σε αυτόν τον δρόμο, οι κυρώσεις θα είναι επιβεβλημένες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, η Βιλμές ανέφερε ότι “είναι προφανές ότι έστειλε θετικά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες και δείχνει την επιθυμία να ξαναρχίσει διάλογο και συνεργασία με την ΕΕ» και προσέθεσε ότι υπάρχει η βούληση να δει η ΕΕ «τον ρεαλισμό των τουρκικών υποσχέσεων στις οποίες πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία”.

Ωστόσο, η ΥΠΕΞ του Βελγίου φρόντισε να ξεκαθαρίσει: “Θέλω να είμαι πολύ σαφής: εάν αυτά δεν υλοποιηθούν με μια σαφή και διαρκή αλλαγή συμπεριφοράς, το Βέλγιο θα υποστηρίξει την ταχεία εφαρμογή πρόσθετων ευρωπαϊκών κυρώσεων”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα