Γερμανικό ΥΠΕΞ για φυλάκιση Μπελέρη: Η Αλβανία να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Γερμανικό ΥΠΕΞ για φυλάκιση Μπελέρη: Η Αλβανία να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Ο Διονύσης Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ερώτηση για τη φυλάκιση Μπελέρη, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Αλβανία να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης προκειμένου να μπει στην ΕΕ.

Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας, οι οποίες απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, παραπέμπει η γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με τη φυλάκιση του εκλεγμένου στο μεταξύ δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρι.

Για καθ΄ εαυτό το περιστατικό της φυλάκισης αποφεύγει να παρέμβει στη διεξαγόμενη έρευνα. «Στην περίπτωση του υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρι, διεξάγονται έρευνες των αλβανικών αρχών», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στα ΝΕΑ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ωστόσο, η φυλάκιση του υποψηφίου της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δύο 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής εγείρει εύλογα θέμα προστασίας των μειονοτήτων σε μία χώρα σαν την Αλβανία η οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Ο στόχος της Αλβανίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ υποστηρίχθηκε και υποστηρίζεται ενεργά από τη Γερμανία και τη σημερινή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Στην ερώτηση της ΕΡΤ, εάν και σε ποιο βαθμό η υπόθεση Μπελέρι θα επηρεάσει την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε: «Καθοριστικό για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Eυρωπαϊκού Kεκτημένου. Επ΄αυτού τίποτα δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος. Και η προστασία των μειονοτήτων είναι συστατικό κομμάτι του EU-Acquis.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα