news 24/7

ΑΛΒΑΝΙΑ

Ιλίρ Μέτα

Αλβανία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές με ταυτόχρονη εκλογή προέδρου προτείνει ο Μέτα

Ο Πρόεδρος Μέτα μίλησε για οργανωμένο εδώ και καιρό συνωμοτικό σχέδιο «εγκαθίδρυσης στην πράξη μια χούντας που επιδιώκει την κατάλυση του κράτους δικαίου και την εγκαθίδρυση «παράλληλου κράτους στην Αλβανία και όχι μόνο».

Φρέντυ Μπελέρης: Πολύ χαμηλή η συμμετοχή στη Χειμάρρα

Φρέντυ Μπελέρης: Πολύ χαμηλή η συμμετοχή στη Χειμάρρα

Ο Φρέντυ Μπελέρης, Πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ελληνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια» είπε ότι η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, στα χωριά της Χειμάρρας δεν ξεπέρασε το 5% και στο Δήμο το 10-12%.

Φωτό αρχείου: Διαδήλωση στην Αλβανία

Στα πρόθυρα συγκρούσεων στους δρόμους βρίσκεται η Αλβανία

Για τις 13 Οκτωβρίου προγραμματίζει τις εκλογές που ανέβαλλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ο πρωθυπουργός όμως επιμένει ότι θα διεξαχθούν κανονικά στις 30 Ιουνίου και αρνείται να συναντηθεί  με τον Πρόεδρο!

Στιγμιότυπο από αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα τον Ιούνιο

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ακυρώνει την αποστολή παρατηρητών για τις εκλογές της 30ης Ιουνίου

Εγκρίθηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Μην πάτε να ψηφίσετε” προτρέπει τους πολίτες ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Φόβοι για επεισόδια έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς στη συζήτησης επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κοινή ανακοίνωση Κοτζιά με τρεις Βαλκάνιους πρώην ομολόγους του για Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο Νίκος Κοτζιάς μαζί με πρώην ΥΠΕΞ από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, υπέγραψε κοινή ανακοίνωση για την άμεση προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Νέα επεισόδια στην Αλβανία

Χάος στην Αλβανία: Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με οπαδούς της αντιπολίτευσης

Αναζωπυρώνεται η πολιτική κρίση στην οποία βυθίζεται η χώρα τους τελευταίους μήνες λόγω των δημοτικών εκλογών, με νέα βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κίνδυνο εμφύλιας αντιπαράθεσης βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλβανία

Ο Λ. Μέτα ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ στα Τίρανα ότι εάν χρειαστεί θα κινητοποιήσει και τον στρατό! Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι απειλείται η ζωή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ιλίρ Μέτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά να πληροφορηθεί πόσους βουλευτές έχει το… Κοινοβούλιο!

"Ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί από μια Βουλή, όχι από τη σημερινή, αλλά από μια Βουλή πλήρως νόμιμη" προειδοποιεί ο Λ. Μέτα και κάποιοι υποψιάζονται ότι έχει στόχο τη διάλυση της σημερινής Βουλής στην Αλβανία

Ιλίρ Μέτα

Αλβανία: Ο πρόεδρος Μέτα προτείνει νέα ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα προτείνει να καθοριστεί άλλη ημερομηνία για την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου, ενώ η χώρα βυθίζεται σε πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Οι μεγαλύτερες δυτικές χώρες στηρίζουν Ράμα

Ακόμα και εάν η κυβέρνηση βρει τις 94 ψήφους που απαιτούνται για την καθαίρεση Μέτα, δεν λειτουργεί το Συνταγματικό Δικαστήριο για να την επικυρώσει, όπως απαιτείται. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Προέδρου! Ο ρόλος της Μόνικα Κριεμάδι, αρχηγού του τρίτου κόμματος στην Αλβανία και συζύγου του Μέτα.

Κρίση στην Αλβανία

Στην κόψη του ξυραφιού η Αλβανία: Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ - Ράμα και Μέτα στα "χαρακώματα"

Στη δίνη πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης βυθίζεται η Αλβανία λόγω της διαμάχης του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας για τις δημοτικές εκλογές. Δραματική παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν. Ο Γιούνκερ ρίχνει βαριά σκιά στην ενταξιακή προοπτική της χώρας στην ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αλβανία: Ειδικό επίδομα αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικους της ελληνικής μειονότητας

Η ετήσια δαπάνη από την χορήγηση του ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και επανήλθε το 2016.

Ένταση στην Αλβανία

"Ηφαίστειο που ξυπνά" τα Βαλκάνια

Η Αλβανία δεν μπορεί να κάνει εκλογές στις 30 Ιουνίου και εισέρχεται σε ακόμα βαθύτερη κρίση. Η Πρίστινα προειδοποιεί για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για ένωση με την Αλβανία. Ο Ζάεφ προειδοποιεί Μέρκελ πως θα κάνει πρόωρες εκλογές εφόσον δεν δοθεί από την ΕΕ προενταξιακή ημερομηνία. «Ζήτημα ύπαρξης» για τη Βοσνία η ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών

ΥΠΕΞ για μειονότητα: Η Αλβανία να επιστρέψει σε κατεύθυνση προόδου για να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία

Σχολιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη γειτονική χώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι εργάζεται πάντα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, αλλά και ότι τα Τίρανα οφείλουν να εκπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους με στόχο την ένταξη στην ΕΕ.

Ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Μίκαελ Ροθ

Ροθ: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία έγραψαν ιστορία με την επίλυση της διαμάχης για το όνομα

Ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άρθρο του αναφέρεται στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία, την "επόμενη μέρα" της Συμφωνίας των Πρεσπών.

H Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία προτείνει η Επιτροπή

Οι θετικές εκθέσεις προόδου ανοίγουν το δρόμο της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.Τι αναφέρουν οι εκθέσεις προόδου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τραυματίστηκε σε ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία ο "Φτερωτός Μαραντόνα"

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο για συναυτουργία στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία - Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Αλεξάντερ Μάτα, τραυματίστηκε ύστερα από ανταλλαγή πυρών με άλλους κακοποιούς και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Από τα βίαια επεισόδια στα Τίρανα

Αλβανία: Νέα βίαια επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα αιτούμενοι την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και νέες εκλογές - Από τις συγκρούσεις υπήρξαν αρκετοί τραυματίες, δώδεκα εκ των οποίων είναι άνδρες της αστυνομίας.

Λουζλίμ Μπασά

Συνεδρίαση της Επιτροπής για την εκλογική μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή ξένων πρέσβεων

Παραβρέθηκαν μάλιστα η Επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ, η πρέσβης της Γερμανίας, ενώ ο Μπάσα, αρχηγός της αντιπολίτευσης προειδοποίησε ότι ο Ράμα θα συνοδεύσει σε λίγο τους συνεργάτες του εγκληματίες στα κελιά της φυλακής! Αποκάλυψη: "Ένας βουλευτής κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ".