Γερμανός βουλευτής επιτίθεται στη Bild: Ρατσιστική και απεχθής η εικόνα των 'άπληστων' Ελλήνων

Γερμανός βουλευτής επιτίθεται στη Bild: Ρατσιστική και απεχθής η εικόνα των 'άπληστων' Ελλήνων

Δριμεία κριτική στην Bild με αφορμή την εκστρατεία κατά της Ελλάδας ασκεί ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν. Δείτε την τακτική της εφημερίδας από το 2011 έως σήμερα (vid)

Ενώ η Γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας με καθημερινά απαξιωτικά δημοσιεύματα, ολοένα και αυξάνονται οι επικριτικές φωνές με τη χώρα μας να βρίσκει συμμάχους ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιούργκεν Τριτίν, βουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, ο οποίος χαρακτήρισε ρατσιστική και απεχθής την εικόνα των άπληστων Ελλήνων που παρουσιάζει η εφημερίδα.

"Με μοχλό την εφημερίδα Bild του Κάι Ντίκμαν δημιουργείται η εικόνα του ‘άπληστου Έλληνα’. Αυτό είναι βαθύτατα ρατσιστικό και απεχθές. Που έγκειται η απληστία όταν ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουν ασφάλεια υγείας; Το θέμα μας είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι ότι προφανώς η πολιτική της εξυγίανσης, έτσι όπως την φαντάστηκε η κυρία Μέρκελ, έχει αποτύχει στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Με άλλα λόγια: οι περικοπές δαπανών που δεν συνοδεύονται παράλληλα από επενδύσεις και ανάπτυξη οδηγούν τις οικονομίες στην εξαθλίωση" είπε ο Ντίκμαν σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF την Κυριακή, την οποία αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Γερμανός βουλευτής επιτίθεται στη Bild: Ρατσιστική και απεχθής η εικόνα των 'άπληστων' Ελλήνων

Όλα αυτά βεβαίως δεν πτοούν τη διεύθυνση της Bild που "χτύπησε" ακόμα μια φορά με ένα άρθρο στο οποίο υποτίθεται ότι εκφράζει την συμπόνοια της προς τον ελληνικό λαό, προτρέποντας παράλληλα τη χώρα να βγει από τη ζώνη του ευρώ προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου.

Διαβάστε το άρθρο υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Kai Diekmann

Το γεγονός δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η γερμανική εφημερίδα ακολουθεί εδώ και χρόνια την ίδια πολιτική εναντίον της Ελλάδας, την οποία εύστοχα παρουσίαζε ο Κώστας Αργυρός στην εκπομπή "27της Ευρώπης" το 2011.

Ακολουθεί βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Bild μας 'συμπονά' και μας προτρέπει: Βγείτε από το ευρώ για να μην υποφέρετε

Η Bild 'ξεμπροστιάζει' τους Γερμανούς βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας

#neinzurbild: Το Twitter τα 'χώνει' στη Bild και υπερασπίζεται τους Έλληνες

SHARE: