Ειδικό σύστημα στο Facebook

Ειδικό σύστημα στο Facebook

Τα μέτρα του φαίνεται να παίρνει ο ιστότοπος του Facebook, λόγω των συνεχόμενων κρουσμάτων αυτοκτονίας που τον τελευταίο καιρό ανακοινώνονται μέσω της συγκεκριμένης σελίδας. Σε πειραματικό στάδιο ειδικό σύστημα εντοπισμού...

Ανώνυμη εταιρεία μέχρι στιγμής βρίσκεται πίσω από το Facebook και ανακοίνωσε πως θα ενεργοποιήσει σύντομα ένα ειδικό σύστημα που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report χρήστες που δείχνουν δείγματα ότι θα αυτοκτονήσουν.

Η εν λόγω λειτουργία βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε "beta" φάση, προσπαθώντας να δώσει λύση στα πολλά προβλήματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται με ανθρώπους που δηλώνουν ανοιχτά μέσω του λογαριασμού τους πως σκέφτονται να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Η ειδική σελίδα για το ανάλογο "report" θα ζητά το πλήρες "URL" της σελίδας του «επικίνδυνου» χρήστη, το πλήρες ονοματεπώνυμο και αρκετά από τα στοιχεία του προφίλ του, για την ταυτοποίηση του.

Πλέον οι απόπειρες αυτοκτονίας με βάση τον συγκεκριμένο ιστότοπο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και γι' αυτόν τον λόγο οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται πως παίρνουν σιγά-σιγά τα μέτρα τους.

SHARE:

24Media Network