Γιατί άνδρες και γυναίκες αισθάνονται άσχημα μετά το σεξ;

Γιατί άνδρες και γυναίκες αισθάνονται άσχημα μετά το σεξ;

Διαβάστε τις κυριότερς αιτίες της σεξουαλικής λύπης για τους άνδρες και για τις γυναίκες

Οι άνδρες αισθάνονται λύπη διότι δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους συντρόφους, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες νιώθουν συχνά θλίψη για μια σεξουαλική επαφή με λάθος σύντροφο. Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Η μελέτη είχε στόχο να αποδείξει ότι το συναίσθημα της θλίψης είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή.

"Για τους άνδρες σε όλη την ιστορία, κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν, μια δαπανηρή ζημία από μια πιθανή εξελικτική προοπτική", δήλωσε ο Μάρτιν Χάσελτον καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA, ο οποίος ασχολήθηκε με τη μελέτη .

Οι τρεις κύριες αιτίες της σεξουαλικής λύπης για τους άνδρες, είναι η δειλία να προσεγγίσουν την πιθανή ερωτική τους σύντροφο, ότι δεν είναι τολμηροί σεξουαλικά όταν είναι οι νέοι και όταν δεν έχουν περιπετειώδη σεξουαλική ζωή. Για τις γυναίκες οι βασικές αιτίες θλίψης περιλαμβάνουν την απώλεια της παρθενίας τους από "λάθος" ερωτικό σύντροφο, η σεξουαλική εξαπάτηση από τον σύντροφό τους κατά το παρελθόν ή το παρόν και η χρονικά γρήγορη σεξουαλική εμπειρία.

"Οι αρνητικές συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πάντα πολύ υψηλότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, και αυτό είναι πιθανό να έχει διαμορφώσει συναισθηματικές αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις ακόμη και σήμερα" σημείωσε ο Χάσελτον. Η μελέτη βασίστηκε σε τρεις επιμέρους έρευνες με συνολικά συμμετέχοντες περίπου 25.000 άτομα και τα ευρήματα της δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του Archives of Sexual.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network